Antena Meniu Search
x

Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere. Au șters și datoriile clienților

Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere. Au șters și datoriile clienților pe care îi au în oraș.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 18.03.2020, 08:37

Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere. Au șters și datoriile clienților pe care îi au în oraș.

Laurențiu Moroșanu, în vârstă de 39 de ani și pe Sorin Mistreanu, de 42 sunt doi români, verișori între ei, care trăiesc de foarte mulți ani la Fiumicino, localitate în apropierea Romei. Cei doi sunt de 4 ani proprietarii unui magazin-brutărie, unde fac pâine, pizza și produse de patiserie. O grămadă de bunătăți din care au decis în aceste zile să împartă și celor mai puțin norocoși.

La sfârșitul programului, când magazinul „Dolce Pane” de pe via Focemicina, numărul 93, își trage jos obloanele, românii noștri lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte delicatese, pentru cei care nu-și permit să cumpere, pentru cei care în aceste zile și-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile.

Într-un video pe profilul de Facebook, Laurențiu face un apel la persoanele care au timp și disponibilitate să ducă din pungile cu pâine și cu alte bunătăți bătrânilor din Fiumicino, care sunt izolați la domiciliu și nu ies din casă de teama de a nu se infecta cu Covid-19.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe lângă acest gest, cu trei zile în urmă, proprietarii români ai magazinului-brutărie Dolce Pane și-au anunțat clienții cu restaurante cărora le furnizează pâine, că le vor elimina toate datoriile și când restaurantele respective își vor relua activitatea vor primi pâine gratis de la ei pe o perioadă de două săptămâni.

„Trăim aici de 20 de ani”, a declarat Laurențiu pentru Rotalianul, „lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem.”

Magazinele alimentare sunt deschise în Italia, cei doi lucrează la foc continuu pentru a aproviziona populația cu pâinea cea de toate zilele. „Respectăm regulile de igienă și cele impuse de guvernul italia, în interiorul magazinului clienții intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuși, mască de protecție și respectăm distanța de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere. Au șters și datoriile clienților