Antena Meniu Search
x

Noul coronavirus a ajuns în toată Europa, după ce singura țară rămasă neatinsă de epidemie a confirmat primele cazuri

Muntenegru a confirmat marţi primele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre două femei care au sosit în urmă cu 12 zile din SUA şi, respectiv, Spania. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.03.2020, 06:58

Muntenegru a confirmat două cazuri de coronavirus
Noul coronavirus a ajuns în toată Europa, după ce singura țară rămasă neatinsă de epidemie a confirmat primele cazuri - istockphoto.com
  • Cele două femei infectate cu coronavirus sunt spitalizate.
  • Muntenegru şi-a închis deja frontierele.

Muntenegru a confirmat marţi primele cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre două femei care au sosit în urmă cu 12 zile din SUA şi, respectiv, Spania. 

Anunțul a fost făcut de premierul Dusko Markovic.

Cele două paciente sunt spitalizate, a precizat oficialul, potrivit Reuters.

Muntenegru şi-a închis deja frontierele, a suspendat transportul public, a închis şcolile, cafenelele şi restaurantele, pentru a opri răspândirea virusului. 

Au rămas deschise doar farmaciile şi supermarketurile.

Până marți, Muntenegru era singura țară din Europa neatinsă de epidemia cu noul coronavirus.

Granițele externe ale Europei, închise timp de 30 de zile

Tot marți, liderii europeni au convenit închiderea graniţelor externe europene timp de 30 de zile, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Au fost, însă, stabiite, culoare rapide la frontierele ţărilor pentru a menţine circulaţia mărfurilor.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că va rămâne la latitudinea ţărilor europene să aplice închiderea graniţelor pentru cetăţeni din state terţe.

În UE vor intra doar bunurile, echipamentele medicale şi în unele cazuri persoane considerate necesare eforturilor UE de gestionare a extinderii epidemiei de coronavirus.

Măsurile vor fi valabile timp de 30 de zile şi nu se vor aplica Marii Britanii, care, chiar dacă a ieşit din Uniune în acest an, este încă în perioada de tranziţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Noul coronavirus a ajuns în toată Europa, după ce singura țară rămasă neatinsă de epidemie a confirmat primele cazuri