Antena Meniu Search
x

Doi Papi din ultima sută de ani vor intra în rândul sfinţilor

Roma se pregăteşte să găzduiască un eveniment istoric: doi Papi din ultima sută de ani vor intra în rândul sfinţilor. La ceremonia de duminică sunt aşteptaţi peste un milion de oameni

Vezi și

 Ioan al XXIII-lea, suveran pontif între 1958 şi 1963, a intrat în istorie cu numele de Papa cel Bun. Este şi cel care a iniţiat Conciliul Vatican II, care a modernizat Biserica Romano Catolică. Câteva decenii mai târziu, Ioan Paul al Doilea a fost declarat "cel mai vizibil Papă din istorie" datorită călătoriilor sale în toată lumea, în 27 de ani de pontificat.

Acum, cu doar câteva zile înainte de intrarea lor în rândul sfinţilor, admiraţia faţă de cei doi iluştri Papi se manifestă în diferite feluri la Roma. Un artist stradal a expus portretele lor îmbinate cu chipul actualului suveran pontif, Francisc. Neobişnuita operă stârneşte interesul trecătorilor, deşi unii mărturisesc că au îndoieli cu privire la canonizarea lui Ioan Paul al Doilea.

Canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea, la numai nouă ani după dispariţie, reprezintă un record absolut. Dar unii cred, totuşi, că procedura a fost prea grăbită. Vaticanul nu are, însă, îndoieli: viitorul sfânt a săvârşit, deja, miracole şi toate regulile au fost respectate.

Un element important care stabileşte cine este sfânt este devotamentul popular, credinţa oamenilor că este sfânt. Şi se poate spune că, la funeraliile lui Ioan Paul al II-lea, oamenii au "votat cu picioarele", venind aici, la Roma.

În aşteptarea grandioasei ceremonii, Papa Francisc a celebrat, într-o biserică din Roma, o liturghie în memoria altui sfânt recent canonizat, dar mai modest: un misionar spaniol din secolul al XVI-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Doi Papi din ultima sută de ani vor intra în rândul sfinţilor