Antena Meniu Search
x

Doi pensionari de 80 de ani au încercat să spargă cu ciocanul carcasa care protejează Magna Carta de la British Library

Doi pensionari au încercat să spargă carcasa din sticlă care protejează Magna Carta de la British Library. Este vorba despre un protest al activiștilor de mediu. Celebrul document nu a fost afectat.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 16:31

Reverendul Sue Parfitt, în vârstă de 82 de ani, și Judy Bruce, o profesoară de biologie în vârstă de 85 de ani, au intrat în bibliotecă și au încercat să spargă incinta care protejează documentul istoric folosind un ciocan și o daltă, potrivit Sky News.

Ulterior cele două femei au desfășurat o pancartă pe care scria „Guvernul încalcă legea”, cu referire la planul de reducere a emisiilor de carbon, relatează Mediafax. Echipa de securitate a instituției a intervenit și nu au fost pagube. Ulterior, a fost informată și Poliția.

Biblioteca din Londra deține două dintre cele patru exemplare supraviețuitoare ale Magna Carta, celelalte fiind păstrate la catedralele Lincoln și Salisbury. Magna Carta a fost emisă în iunie 1215 și a fost primul document care a stabilit principiul că Regele și guvernul său nu sunt deasupra legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Doi pensionari de 80 de ani au încercat să spargă cu ciocanul carcasa care protejează Magna Carta de la British Library