Antena Meniu Search
x

Două prietene din copilărie s-au reîntâlnit pentru prima dată, după 70 de ani, într-un azil

Prietenia dintre două femei a încălcat toate barierele timpului. Despărţite în copilărie, pierzând orice legătură şi orice contact, dar cu amintirea în continuare vie, cele două pensionare s-au întâlnit după mai bine de şapte decenii la un azil de bătrâni. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.02.2019, 15:43

Prietenia dintre două femei a încălcat toate barierele timpului. Despărţite în copilărie, pierzând orice legătură şi orice contact, dar cu amintirea în continuare vie, cele două pensionare s-au întâlnit după mai bine de şapte decenii la un azil de bătrâni. 

Nora Boardman, în vârstă de 91 de ani, a fost mutată într-un nou azil destinat îngrijirii bătrânilor la Crispin Court Care Home din Stafford, în august anul trecut. Nu mică i-a fost mirarea când, în ianuarie, cea mai bună prietenă a sa din copilărie, Eileen Gill, în vârstă de 89 de ani, şi-a făcut apariţia. 

Cele două s-au recunoscut imediat, în ciuda faptului că au trecut peste şapte decenii.

"N-am crezut niciodată că o s-o mai văd pe Eileen după ce a trebuit să mergem pe drumuri separate în copilărie. A fost atât de plăcut să o văd. Nu puteam să cred că acum va trăi în aceeași casă de îngrijire cu mine și ne vom întâlni în fiecare zi.” a spus Nora. 

Drumurile lor s-au separat în copilărie

Cele două au crescut în Eccleshall, Staffordshire, dar Eileen s-a mutat la 20 de mile distanţă, în satul Brewood când avea doar 12 ani - ceea ce a dus la separarea acestora.

Eileen, cu doi ani mai în vârstă decât Nora, a terminat școala înainte de adolescenţă și a mers să lucreze la o fermă, iar după ce Nora a terminat școala, a lucrat într-o fabrică de grenade de mână.  

Conform Express and Star, cât timp au fost separate, s-au căsătorit şi au întemeiat familii. Eileen a fost căsătorită cu Ted timp de 49 de ani, dar a decedat acum 14 ani, iar Nora a fost căsătorită cu soțul ei Bob timp de 55 de ani, înainte să moară acum patru ani.

"Ziua în care m-am căsătorit a fost cea mai bună zi din viața mea, a fost totul sincer. Ted a fost atât de bun pentru mine și mi-e dor de el foarte mult." a povestit Eileen.

Nora nu a avut copii, dar Eileen are trei, două fete şi un fiu, precum şi şase nepoţi şi doi strănepoţi, care vina desea în vizită. Desigur, aceştia o îndrăgesc acum şi pe Nora şi o consideră parte din familie. 

După mai bine de şapte decenii, cele două prietene s-au reîntâlnit

70 de ani mai târziu, elevele de odinioară nu au lăsat timpul să treacă în van, ci au apreciat că destinul le-a adus din nou în acelaşi loc. Stau la câteva uşi distanţă una de alta aşa că nu trece zi în care să nu povestească. 

"Încercăm să petrecem mult timp alături, dacă nu ne vedem mult în timpul zilei, cu siguranţă luăm cina împreună. Eileen va veni în spatele meu și mă va atinge de braț ca să-mi spună că este acolo" a spus Nora.

Conform Daily Mail, ambele pensionare au decis să se mute la azil, după ce s-au luptat o perioadă îndelungată încercând să se îngrijească singure, dar şi pentru că se simţeau singure şi nefericite.  

"Mă simt norocoasă că am alături ceea mai bună prietenă, simt că nimic nu s-a schimbat" a declarat Eileen.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă au trecut zeci de ani de când nu s-au văzut, reîntâlnirea le-a ajutat mult să îşi regăsească liniştea şi fericirea şi ambele se simt ca şi când nu s-au văzut de o zi. Au multe în comun şi se înţeleg de minune. 

„Nu sunt sigură ce se va întâmpla în viitor, dar pot spune cu sinceritate că nu am mai fost de foarte multă vreme atât de fericită” a încheiat Eileen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Două prietene din copilărie s-au reîntâlnit pentru prima dată, după 70 de ani, într-un azil