Antena Meniu Search
x

Doi români şi-au riscat viaţa şi au filmat erupţia vulcanului Etna (Video)

Doi români şi-au riscat viaţa şi au filmat erupţia spectaculoasă a vulcanului Etna, cel mai înalt şi mai activ din Europa! Doar câteva sute de metri îi despărţeau de craterul din care a început să ţâşnească lavă incandescentă.

Vezi și

Doi români şi-au riscat viaţa şi au filmat erupţia spectaculoasă a vulcanului Etna, cel mai înalt şi mai activ din Europa! Doar câteva sute de metri îi despărţeau de craterul din care a început să ţâşnească lavă incandescentă. În zonă s-au produs şi peste o mie de cutremure. Cel mai puternic a provocat distrugeri uriaşe.

La aproape 3.000 de metri înălţime, doi turişti români au surprins primele momente ale erupţiei. Nori grei de fum şi de cenuşă vulcanică au însoţit fântânile de lavă care înaintau spre poalele muntelui. Românii au povestit că au putut simţi căldura degajată de lava incandescentă, care atinge temperaturi de peste o mie de grade Celsius. Pândiţi de pericol, ei au fost evacuaţi la timp de autorităţile italiene. 

Imaginile incredibile surprinse de conaţionalii noştri au fost postate pe reţelele de socializare şi au devenit virale. La patru zile după erupţie, vulcanul Etna rămâne activ. Seismele s-au ţinut lanţ toată săptămâna. Cel mai puternic a distrus sute de clădiri în satele din apropiere, iar o şosea a fost fisurată. Sute de persoane au fost evacuate din zonă. Specialiştii spun că erupţia este cea mai intensă din ultimii ani.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi români şi-au riscat viaţa şi au filmat erupţia vulcanului Etna (Video)