Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump a câştigat detaşat alegerile republicane din Michigan, Missouri şi Idaho

Donald Trump a câştigat detaşat adunările electorale din Michigan, Missouri şi Idaho. Republicanul a reuşit să obţină toţi delegaţii scoşi la bătaie în cele trei state şi se bucură acum de un număr de 247 la nivel naţional. 

de Redactia Observator

la 03.03.2024, 21:03

Vezi și

Între timp, singura lui rivală, Nikki Hailey, se află cu mult în urmă, având în total numai 24 de delegaţi. Fostul preşedinte american a câştigat, în urmă cu câteva zile, şi alegerile primare din Michigan cu aproape 70 la sută din voturi. Victoriile obţinute de Trump înseamnă că acesta se apropie de a deveni candidatul oficial al partidului în alegerile din 2024.

Donald Trump a câştigat detaşat alegerile republicane din Michigan, Missouri şi Idaho

Popularitatea lui Donald Trump în rândul alegătorilor republicani este în continuă creştere şi este aproape sigur că îl va înfrunta pe Joe Biden în cadrul alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Pe 5 martie va avea loc Super Marţea, cea mai mare zi de alegeri primare din Statele Unite, în care americani din 16 state şi din Samoa Americană vor ieşi la vot.  În Super Marţea sunt în joc 854 de delegaţi republicani. Delegaţii sunt persoanele care îşi reprezintă statul sau districtul la convenţia naţională a partidului şi decid cine va fi candidatul pentru scrutinul prezidenţial. Sâmbătă, Trump a obţinut 39 de delegaţi în Michigan, 54 în Missouri şi 32 în Idaho.

Trump a ajunge astfel la 244 de delegaţi, faţă de 24 pentru fosta ambasadoare la ONU, Nikki Haley. Un candidat trebuie să obţină 1.215 delegaţi pentru a obţine nominalizarea republicană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a câştigat detaşat alegerile republicane din Michigan, Missouri şi Idaho