Antena Meniu Search
x

Donald Trump a lansat un single cu deținuții încarcerați după atacul Capitoliului

Fostul președinte american Donald Trump a lansat pe site-urile de streaming un cântec caritabil înregistrat cu bărbații încarcerați pentru rolul lor în atacul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 04.03.2023, 17:20

Donald Trump a lansat un single cu deținuții încarcerați după atacul Capitoliului
- Profimedia

Piesa „Justice for All” a lui Donald Trump și a corului închisorii J6 a fost disponibilă de vineri pe platformele de streaming, inclusiv Spotify, Apple Music și YouTube. Mișcarea este cea mai recentă dintr-o tendință din ce în ce mai pregnantă a lui Trump și a altor persoane din extrema dreaptă a politicii americane de a înfățișa atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului ca o cauză politică și de a-i prezenta pe mulți dintre cei care l-au comis ca fiind protestatari persecutați de stat.

Mai mult de 1.000 de persoane au fost inculpate după asaltul Capitoliului

Forbes, care a raportat prima dată producția melodiei, a declarat că un videoclip va debuta într-un podcast găzduit de Steve Bannon, activistul de extremă dreapta și presupusul escroc care a fost pdirectorul de campanie electorală a lui Trump.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe un fundal ambiental, cântecul îl prezintă pe Trump recitând Jurământul de credință, intercalat de un cor de voci masculine care cântă „The Star-Spangled Banner”. Cântecul durează aproximativ două minute și jumătate și se termină cu scandarea: USA! USA! USA!”. Forbes a precizat că piesa a fost „produsă de un mare artist care nu a fost identificat”.

Robert Maguire, director de cercetare pentru organizația de supraveghere Citizens for Responsibility and Ethics din Washington, a declarat: „Niciodată nu am fost mai dezgustat de simpla existență a unui cântec decât unul cântat de un președinte care a încercat să dea o lovitură de stat și de un „cor” literal de insurgenți care au încercat să-l ajute”.

Barb McQuade, profesor de drept la Universitatea din Michigan și fost procuror american, a calificat cântecul drept „o tactică de dezinformare desprinsă direct din manualul autoritarist”. Mai mult de 1.000 de persoane au fost inculpate după asaltul Capitoliului. Trump a fost pus sub acuzare pentru instigare la insurecție, dar a fost achitat. Comisia din 6 ianuarie din Camera Reprezentanților a făcut patru sesizări penale în ceea ce îl privește pe Trump către Departamentul de Justiție, care continuă să investigheze cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a lansat un single cu deținuții încarcerați după atacul Capitoliului