Antena Meniu Search
x

Donald Trump ar trimite Congresul american în spaţiu. El ar vrea şi accelerarea programului de trimitere al unui echipaj uman pe Marte

Donald Trump nu ar dori să devină astronaut, dar ar fi de acord să trimită în spaţiu întregul Congres, dacă ar putea. Preşedintele a glumit pe această temă la semnarea legii care alocă fonduri sporite pentru NASA.

Vezi și

Donald Trump nu ar dori să devină astronaut, dar ar fi de acord să trimită în spaţiu întregul Congres, dacă ar putea. Preşedintele a glumit pe această temă la semnarea legii care alocă fonduri sporite pentru NASA.

Astronauţii americani ar putea să revină pe Lună şi să ajungă chiar pe Marte dar, până atunci, Trump îşi completează echipa de consilieri de pe Pământ.

El i-a repartizat un birou la Casa Albă şi fiicei sale Ivanka, deşi aceasta nu va fi angajata guvernului.

Noul buget al NASA, de aproape 20 de miliarde de dolari, permite şi finanţarea programului de trimitere a unui echipaj uman pe Marte.

Expediţia ar urma să aibă loc după 2030, dar preşedintele Trump ar dori accelerarea programului.

La semnare, el i-a întrebat, în glumă, pe demnitarii prezenţi dacă ar dori să plece şi ei în spaţiul cosmic. Senatorul Ted Cruz i-a oferit o sugestie mai bună.

"Aţi putea trimite tot Congresul în spaţiu", a spus Ted Cruz

Trump susţine, însă, că mai importante decât expediţiile pe Marte sunt locurile de muncă create de NASA pe planeta noastră.

Nu întâmplător, noul buget a fost susţinut de senatori din Texas şi Florida, unde se află importante centre spaţiale.

Ted Cruz şi Marco Rubio au fost rivalii lui Trump în cursa spre Casa Albă.

Dar acum i-au adus numai laude deoarece relansarea programului spaţial îi ajută pe alegătorii lor.

În timp ce NASA plănuieşte misiuni pe Lună şi pe Marte, Trump încă îşi mai alege consilierii.

Între aceştia se va afla, după cum s-a anunţat, şi fiica sa Ivanka. Ea nu se va angaja la guvern dar va avea un birou la Casa Albă şi acces la informaţii confidenţiale.

Criticile n-au întârziat, deoarece Ivanka Trump este implicată în multe afaceri pe care le-ar putea favoriza în viitorul său rol.

Dar Administraţia promite că, deşi nu va fi funcţionar public, fiica preşedintelui se va supune tuturor restricţiilor impuse acestei categorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump ar trimite Congresul american în spaţiu. El ar vrea şi accelerarea programului de trimitere al unui echipaj uman pe Marte