Antena Meniu Search
x

Donald Trump ripostează cu propria rețea socială, după ce a fost blocat pe Twitter, Facebook și Youtube: ”Preşedintele vostru preferat a fost redus la tăcere”

Izgonit de pe Twitter, Facebook şi Youtube, Donald Trump a anunţat că îşi face propria reţea socială. În spatele ei, ar fi investitori obscuri. Printre aceştia, un om de afaceri din Florida, director executiv al unei companii cu sediul în orasul chinez Wuhan şi un parlamentar brazilian şi prinţ autoproclamat.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 14:22

Vezi și

Platforma care vrea să pună la pământ toţi giganţii social media din lume se va numi Truth Social, în traducere, Adevărul Social. Donald Trump promite că va fi operaţională anul viitor. O variantă test, va fi disponibilă de luna viitoarea, doar pe bază de invitaţie deocamdată.

Donald Trump: ”Trăim într-o lume în care talibanii au o prezenţă uriaşă pe Twitter, cu toate acestea preşedintele vostru preferat a fost redus la tăcere. Este inacceptabil”.

Ce este Truth Social

Truth Social este promovată ca o alternativă la Twitter și Facebook, unde oricine va putea scrie tot ce îi trece în cap, chiar şi mesaje care incită la ură şi violenţă.

Pe acelaşi subiect

Richard Greenfield, analist: ”Vor să fie Twitter, Facebook, Netflix, Disney+. Practic, vor să fie întregul Internet. Partea distractivă este că nu încep cu pregătirea infrastructurii pentru asta”.

Pentru războiul cu ceea ce Trump numeşte Big Tech, fostul preşedinte al Statelor Unite caută acum aliaţi. A găsit deocamdată doi. Patrick Orlando, fost angajat Deutsche Bank, deţinătorul mai multor companii de investiţii, una chiar în oraşul chinez Wuhan, cu conturi în paradisul fiscal din insulele Cayman. Este considerat omul cu banii din spatele platformei. 

Averile asociaților lui Donald Trump la platforma Truth Social

Lui Trump i s-a alăturat şi Luiz Philippe de Orléans-Braganza, membru în parlamentul Braziliei, care pledează pentru restaurarea monarhiei şi care s-a autoproclamat prinţ. 

Asocierea cu Trump a dublat practic preţul acţiunilor companiei celor doi investitori. De la o capitalizare de aproape 900 de milioane de dolari, în două zile s-a depăşit 1,7 miliarde de dolari. Alţii sunt însă reticenţi.

Dan Primack, anslist Axios: ”Nu ştim cine va fi preşedintele, directorul financiar sau şeful departamentului tehnologic, pentru că vorbim de o companie de tehnologie. Ştim mai puţine despre asta, decât despre orice altă companie de acest tip”.

Platforma lui Donald Trump, rampă în viitoarea campanie electorală

Miza pentru Donald Trump este uriaşă - speră ca platforma să fie gata la timp pentru viitoarea campanie electorală. Fostul preşedinte american este interzis acum pe marile platforme sociale. 

Donald Trump, fost preşedinte al SUA: ”Depun, în calitate de principal reprezentant, o acţiune colectivă majoră în justiţie împotriva giganţilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi a şefilor lor executivi Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey”.

Războiul lui Doanld Trump cu media, dar şi cu cei pe care îi numeşte Big Tech a durat pe tot parcursul preşedinţiei sale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Donald Trump ripostează cu propria rețea socială, după ce a fost blocat pe Twitter, Facebook și Youtube: ”Preşedintele vostru preferat a fost redus la tăcere”