Antena Meniu Search
x

Donald Trump anunță lansarea propriei rețele de socializare. Platforma „Adevărul social” va putea fi accesată începând de anul viitor

Donald Trump a anunțat miercuri lansarea propriei sale rețele sociale, după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook și YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe suporterii săi la violență înainte de asaltul de la Capitoliu.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 26.10.2021, 14:23

Donald Trump, fostul preşedinte american
Donald Trump, fostul preşedinte american - Shutterstock

Platforma fostului președinte al Statelor Unite se va numi „Adevărul social”, şi ar putea fi lansată în prima parte a anului anului 2022, relatează Le Figaro.

Fostul lider de la Casa Albă vrea să „reziste tiraniei giganților tehnologiei” , care „și-au folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”, a spus el într-un comunicat. „Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, în timp ce președintele tău preferat din SUA a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”, a adăugat Donald Trump.

Noua reţea de socializare a lui Trump

Miliardarul republican a fost eliminat de pe Facebook, Twitter și YouTube după atacul violent asupra Capitoliului, în timpul ceremoniei de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale din 6 ianuarie. Cinci persoane au fost ucise în timpul atacului, inclusiv un ofițer de poliție, dar și un protestatar ucis de un ofițer în timp ce ea încerca să forțeze o ușă în interiorul clădirii, împreună cu alte zeci de persoane. Apoi, Twitter l-a exclus pe Donald Trump „la nesfârșit din cauza riscului unei noi instigări la violență” , eliminându-l din cei aproape 89 de milioane de abonați ai săi.

Furios că nu mai are acces la platforma sa preferată, unde scria zilnic pe și anunța multe decizii prezidențiale majore precum și demiteri zgomotoase, fostul președinte promite crearea unei rețele de socializare. El a lansat pe scurt un blog în luna mai, care era de fapt doar o filă de pe site-ul său unde erau colectate comunicatele sale de presă. „Sunt încântat să încep să împărtășesc ideile mele despre Truth Social în curând” , a spus Trump, care avea peste 35 de milioane de fani pe Facebook și 24 de milioane de fani pe Instagram înainte de a-i fi interzis accesul. 

„Adevărul social” va fi disponibilă în versiune beta prin invitație din noiembrie 2021, înainte de lansarea generală în primul trimestru al anului 2022, se arată în comunicatul de presă, care indică faptul că aplicația este deja disponibilă pentru precomandă în App Store.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Donald Trump anunță lansarea propriei rețele de socializare. Platforma „Adevărul social” va putea fi accesată începând de anul viitor