Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump s-a lăudat că SUA are o armă formidabilă, despre care nu ştie nimeni să existe: Racheta hidrosonică

Președintele american Donald Trump a declarat unei mulţimi, care îl alpauda frenetic, că SUA are o armă formidabilă, racheta hidrosonică.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.12.2020, 19:13

- Profimedia Images / Imagini de arhivă

Deşi nimeni nu părea că ştie la ce se referă preşedintele american, mulţimea a aplaudat frenetic în continuare, scandând "USA", "USA".

Trump a anunţat că SUA are racheta hidrosonică, o armă inexistentă

Donald Trump: "Avem şi rachete noi, rachete hipersonice. Avem hipersonice și hidrosonice. Știi ce este hidrosonic? Apă. Le avem pe toate. Avem rachete care pot merge de șapte ori mai repede decât orice rachetă din lume"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hans Kristensen, expert în arme nucleare în cadrul Federației pentru Oamenii de Ştiință Americani, a declarat pentru Insider încă din luna octombrie că racheta „hidrosonică” există "doar în capul lui Trump", preşedintele continuând să facă aceea şi greşeală, atunci când se referă la arsenalul de rachete al SUA.

În timp ce rachetele hipersonice sunt reale și o zonă de mare concurență de putere între SUA, Rusia și China, rachetele hidrosonice nu sunt, spun experții. Trump a confundat luni de zile termenii „hipersonic” și „hidrosonic”, pe care i-a înlocuit anterior cu cuvântul „super duper”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Donald Trump s-a lăudat că SUA are o armă formidabilă, despre care nu ştie nimeni să existe: Racheta hidrosonică