Antena Meniu Search
x

Video 9 morţi după ce două elicoptere Black Hawk ale armatei SUA s-au ciocnit și s-au prăbușit în Kentucky

Două elicoptere Black Hawk, ale armatei Statelor Unite, s-au prăbușit în timpul unui antrenament, în Kentucky. Nouă persoane au murit în accident, a declarat joi un purtător de cuvânt al armatei. Un localnic a povestit că elicopterele survolau la o altitudine destul de joasă când, dintr-o dată, o explozie puternică s-a auzit, iar aparatele de zbor au dispărut pur şi simplu.

de Redactia Observator

la 30.03.2023, 17:09

Vezi și

Tragedia s-a produs miercuri în jurul orei 22:00, ora locală. Cele două aparate de zbor HH60 Black Hawk au plecat la aproximativ aceeași oră de la baza militară Fort Campbell, una dintre cele mai mari baze ale armatei americane şi efectuau o misiune de antrenament de rutină.

"Comandamentul se concentrează în prezent pe îngrijirea membrilor serviciului și a familiilor acestora", au spus reprezentanții bazei imediat după incident. Cauza accidentului aviatic este în prezent investigată. Elicopterele implicate aparțin de Divizia 101 Aeropurtată, ce are efective inclusiv în România.

Temerile iniţiale că 9 persoane au murit în accident au fost confirmate ulterior de Nondice Thurman, purtătorul de cuvânt al bazei Fort Campbell. Întrebată de BBC dacă cele două elicoptere s-au ciocnit, purtătorul de cuvânt a spus că "nu poate confirma detaliile în acest moment". Potrivit The New York Times cele două elicoptere au intrat în coliziune.

Cele două elicoptere militare Black Hawk s-au ciocnit

Pe acelaşi subiect

"Accidentul s-a produs pe câmp, într-o zonă împădurită. Nu sunt pagube la sol", a spus poliția din Kentucky. 

Un localnic a spus că a văzut două elicoptere zburând deasupra casei sale cu câteva momente înainte de accident. Elicopterele au zburat, au făcut o întoarcere și câteva clipe mai târziu "am văzut ceea ce părea un foc de artificii pe cer", a povestit acesta. Zboruri de antrenament au loc aproape zilnic în zonă, iar elicopterele zboară în mod obișnuit jos, dar nu atât de aproape unul de altul, a mai spus martorul.

"Nu știm amploarea incidentului, dar înțeleg că este rău și că s-a produs o pierdere substanțială de vieți omenești pentru armata noastră", a declarat președintele Senatului, Robert Stivers.  Luna trecută, un alt elicopter Black Hawk aparținând Gărzii Naționale din Tennessee s-a prăbușit în apropierea unei autostrăzi din Alabama, provocând moartea a două persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 9 morţi după ce două elicoptere Black Hawk ale armatei SUA s-au ciocnit și s-au prăbușit în Kentucky