Antena Meniu Search
x

Galerie foto Două profesoare de 50 de ani, ucise de un elev, la un liceu din Suedia. Adolescentul de 18 ani, găsit cu un topor şi un cuţit în mână

Două profesoare în vârstă de 50 de ani au murit în urma unui atac violent la un liceu din orașul Malmö, sudul Suediei, anunţă poliția. Un elev de 18 ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.03.2022 , 13:51

Potrivit presei locale, victimele ar fi fost înjunghiate, nefiind folosite arme de foc în timpul atacului. Cele două femei, angajate a Școlii Latine din Malmö, au fost transportate cu ambulanța de urgenţă la spital, dar au murit din cauza rănilor mult prea grave. La o conferință de presă de marți dimineață, poliția a declarat că suspectul a fost arestat la doar 10 minute după ce alarma a fost trasă.

Motivul crimei, un mister pentru poliţişti

Ofițerii au ajuns la faţa locului după un apel de urgenţă şi le-au găsit pe cele două femei în stare gravă, în aceeaşi încăpere cu suspectul, îmtr-o sală de clasă la etajul trei. Postul de știri suedez Aftonbladet relatează că tânărul a fost găsit cu un topor și un cuțit în mână.

Articolul continuă după reclamă

Tânărul de 18 ani nu avea antecedente penale sau antecedente de comportament suspect, a spus poliția, dar cercetările continuă. Atât atacatorul, cât şi alţi elevi care au fost marţi la şcoală urmează să fie interogaţi, relatează BBC. Motivul rămâne necunoscut și nu există încă nicio dovadă a unei legături neobișnuite între elev și cele două profesoare.

Pe acelaşi subiect

Șefa poliției din Malmö, Petra Stenkula, a declarat reporterilor că locuinţa suspectului era percheziționată și că ofiţerii vor sta de vorbă şi cu alţi studenţi, luând de asemenea în considerare posibilitatea existenţei vreunei filmări care să fi surprins atacul. Ea a mai spus că ofițerii investighează informații din presa suedeză potrivit cărora suspectul a sunat el însuși poliția şi ar fi recunoscut că a ucis cele două profesoare.

Aproximativ 50 de persoane, atât elevi, cât și profesori, se aflau în clădire când a avut loc atacul. Poliția a fost anunțată luni la 17:12 (16:12 GMT), iar suspectul a fost reținut până la 17:22. Ofiţerii au evacuat liceul și au percheziționat zona, dar nu a găsit niciun indiciu despre existenţa altor complici. Profesorii și elevii au declarat presei locale că în momentul în care cadrele de poliţie au intrat în liceu cu armele la vedere li s-a ordonat să rămână închişi în sălile de clasă pentru propria siguranţă.

Al treilea atac la o instituţie de învăţământ din judeţul suedez, în ultimul an

Instituţia de învăţământ este una dintre cele mai mari şi cunoscute din Suedia. A fost fondată inițial în 1406 ca școală bisericească și ulterior a fost schimbată în liceu educaţional la sfârșitul anilor 1800.

Toate cursurile programate pentru marți au fost anulate, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul școlii.

„Este absolut groaznic”, a declarat directorul Fredrik Hemmensjö pentru ziarul Aftonbladet, confirmând că a existat un episod de „violență criminalăla școală. Este al treilea atac cu cuțitul la o instituţie de învăţământ din regiunea Skåne în ultimul an, deși poliția nu a stabilit nicio legătură între acest atac și incidentele anterioare non-fatale.

Polițiștii au spus că încă încearcă să afle ce se află în spatele incidentului. „Acum ne aşteptăm multă muncă pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat și motivul care stă la baza acestui eveniment teribil”, a declarat șeful poliției din Malmö Nord, Åsa Nilsson.

Premierul suedez Magdalena Andersson a spus că a primit vestea cu multă „tristețe și consternare”.

Poliția și procurorii trebuie să afle ce s-a întâmplat, astfel încât persoana din spatele acestui lucru să fie trasă la răspundere pentru fapta sa, a transmis premierul într-o postare publicată pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Stiri externe » Două profesoare de 50 de ani, ucise de un elev, la un liceu din Suedia. Adolescentul de 18 ani, găsit cu un topor şi un cuţit în mână