Antena Meniu Search
x

Foto ''Dumnezeu să fie alături de fiul meu.'' Familia băieţelului căzut în fântână şi-a luat rămas bun. Sute de marocani au venit la înmormântarea emoţionantă

Familia băiețelului de cinci ani, micuţul care a murit după ce a căzut într-o fântână din Maroc, și-a luat rămas bun de la fiu, în timp ce sute de persoane îndoliate s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu. 

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 15:57

Familia băieţelului căzut în fântână şi-a luat rămas bun
Familia băieţelului căzut în fântână şi-a luat rămas bun - Profimedia Images

Echipele de urgență au început să sape într-o misiune de salvare contracronometru, după ce Rayan Awram a căzut într-un puț de 105 de metri, în fața casei sale din satul Ighran, în provincia nordică Chefchaouen, săptămâna trecută. Sâmbătă, salvatorii au ajuns în cele din urmă la băiat, însă oficialii guvernamentali au confirmat că micuţul nu a putut fi resuscitat, adăugând că a murit înainte ca salvatorii să poată ajunge la el.

Astăzi, cei îndoliați au urcat pe drumul deluros, neasfaltat, care duce la cimitirul din Ighran, lângă Chefchaouen, în nordul Marocului, unde au așteptat ore întregi pentru a respecta ritualurile de înmormântare musulmane.

Tatăl lui Rayan, Khaled Aourram, care a fost dus la cimitir împreună cu mama lui Rayan, Wassima Kharchich, într-o ambulanță, a spus postului local Chouf TV: ''Fie ca Dumnezeu să fie alături de fiul meu''. De asemenea, două corturi mari au fost ridicate în fața casei familiei, unde cei dornici s-au putut opri pentru a oferi condoleanțe, în timp ce sute de oameni se îndreptau spre cimitir.

Un sătean a spus: ''Am peste 50 de ani și nu am văzut niciodată atât de mulți oameni la o înmormântare. Rayan este fiul nostru, al tuturor''.

Pe acelaşi subiect

Un alt om a adăugat: ''Moartea lui Rayan a reînnoit credința în umanitate, pe măsură ce oameni în diferite limbi și din diferite țări își exprimă solidaritatea''.

Mesaje de încurajare a familiei venite din întreaga lume

Scenele vin după ce fotbalistul Abderrazak Hamdallah a transmis ''cele mai profunde condoleanțe'' familiei lui Rayan și s-a oferit să le cumpere o casă. În plus, regele Marocului Mohammed al VI-a a transmis condoleanțe familiei Awram și a lăudat atât echipajele de salvare, cât și comunitatea locală pentru eforturile curajoase de-a lungul săptămânii trecute.

Iar președintele francez Emmanuel Macron a scris sâmbătă într-un mesaj pe Facebook: ''În această seară, vreau să spun familiei micuțului Rayan și poporului marocan că împărtășim durerea lor''. Condoleanţe părinţilor au venit și din partea Papei Francis și a conducătorului Dubaiului, șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, iar fotbaliștii egipteni și senegalezi au ținut un minut de reculegere duminică înainte de începerea finalei turneului de fotbal al Cupei Africii a Națiunilor, notează Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » ''Dumnezeu să fie alături de fiul meu.'' Familia băieţelului căzut în fântână şi-a luat rămas bun. Sute de marocani au venit la înmormântarea emoţionantă