Antena Meniu Search
x

Un fotbalist marocan oferă o casă familiei lui Rayan, băieţelul blocat timp de cinci zile într-un puţ

Atacantul marocan al echipei saudite Al-Ittihad, Abderrazak Hamdallah, a decis să ofere o casă complet utilată familiei lui Rayan Aourram, băieţelul de doar 5 ani, care a murit după ce a căzut într-un puţ adânc, lângă Chefchaouen, în Maroc.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 17:14

"Transmit sincerele mele condoleanţe familiei lui Rayan şi îl rog pe Dumnezeu să le dea putere şi mângâiere. Am decis, în numele meu şi al familiei mele, şi în numele tuturor marocanilor şi musulmanilor, să ajut şi să aduc puţină bucurie familiei lui Rayan, părinţilor săi şi fraţilor săi, oferind o casă complet utilată şi îi cerem lui Allah să ne accepte lucrările”, a scris sportivul pe contul său de Instagram.

Hamdallah a invitat, de asemenea, actori, cântăreţi, sportivi, oficiali şi alte vedete să ajute familia lui Rayan. Micuţul Rayan a fost înmormântat, luni, la Ighrane, locul în care s-a petrecut tragedia.

Rayan, scos din fântână, sâmbătă, după cinci zile

După eforturi disperate ale echipelor de intervenţie şi cinci zile în care a stat puţ cu o adâncime de 32 de metri, micuţul Rayan, un băieţel de cinci ani din Maroc, a fost scos din tunel. La scurt timp, oficialii marocani au anunţat că băieţelul a murit.

Pe acelaşi subiect

Rayan a fost scos din puţul unde căzuse marţi, sâmbătă seară, după intervenţii intensive ale pompierilor şi echipelor de salvatori. La scurt timp după ce băieţelul a fost preluat de medici într-o ambulanţă în care se aflau şi părinţii lui s-a anunţat decesul.

Rayan a căzut marţi în acest puţ îngust şi adânc de 32 de metri, săpat lângă casa familiei din Ighrane, nu departe de satul Bab Berred, din provincia Chefchaouen.

Salvatorii au intervenit cu greu, principala provocare fiind evitarea alunecărilor de teren, risc apărut din cauza naturii terenului de la locul incidentului, unele zone fiind stâncoase, altele nisipoase.

Moartea lui Rayan a declanşat o amplă emoţie în Maroc şi în întreaga lume

În străinătate, Papa Francisc a salutat "un întreg popor (marocan) care s-a reunit pentru a-l salva pe Rayan”, în timpul rugăciunii Angelus celebrată la Vatican. "Au încercat totul, din păcate el nu a supravieţuit. Dar ce exemplu! Mulţumesc acestor oameni pentru această mărturie", a spus Suveranul Pontif.

Semn al valului de simpatie provocat de tragedie, cabinetul regal a anunţat moartea copilului sâmbătă seara. Chiar regele Mohammed al VI-lea i-a sunat pe părinţii lui Rayan pentru a le oferi condoleanţe, iar aceştia au mulţumit suveranului, autorităţilor şi tuturor salvatorilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un fotbalist marocan oferă o casă familiei lui Rayan, băieţelul blocat timp de cinci zile într-un puţ