Antena Meniu Search
x

După ce a câștigat organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, Arabia Saudită va deveni cel mai mare sponsor al FIFA

Compania petrolieră Aramco, deţinută de Arabia Saudită, gazda Cupei Mondiale de fotbal din 2034, este aproape de a încheia un acord cu FIFA pentru a deveni sponsorul principal al acestei organizaţii, anunţă cotidianul britanic "The Times", citat de EFE. Acordul, aflat în stadii avansate de negociere, potrivit sursei menţionate, ar urma să aibă o valoare anuală de 84 de milioane de lire sterline (96 de milioane de euro), transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 11:27

După ce a câștigat organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, Arabia Saudită va deveni cel mai mare sponsor al FIFA - Shutterstock

Aramco, care a raportat profituri de 160 de miliarde de dolari în 2022, nu este un agent nou în ceea ce priveşte sponsorizările sportive şi are deja investiţii în Cupa Mondială de cricket, prima ligă indiană de cricket, Formula 1 şi circuitul feminin de golf.

Relaţia cu companii de acest tip nu este nouă pentru FIFA, care a semnat deja un acord cu Gazprom, compania rusă de petrol şi gaze, înainte de Cupa Mondială 2018 din Rusia, şi cu compania aeriană Qatar Airways înaintea turneului final desfăşurat anul trecut în Qatar.

Alegerea Arabiei Saudite drept gazdă a Cupei Mondiale din 2034, la începutul lunii octombrie, a fost o simplă formalitate, după ce Australia, cealaltă candidată, a decis să se retragă din cursă, lăsând astfel ca unică opţiune regatul saudit.

Decizia de a atribui Arabiei Saudite rolul de gazdă a competiţiei nu a fost însă lipită de controverse, din cauza încălcării drepturilor omului în această ţară unde, de exemplu, relaţiile între persoanele de acelaşi sex sunt ilegale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » După ce a câștigat organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, Arabia Saudită va deveni cel mai mare sponsor al FIFA