Antena Meniu Search
x

După criza de lapte praf, SUA se confruntă acum cu penurie de tampoane

Cei mai mari producători de produse de igienă feminină din Statele Unite au anunțat că vor crește producția pentru a elimina penuria cu care se confruntă acum țara. Criza a apărut din cauza lipsei de personal din fabrici, în urma pandemiei, scrie BBC.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.06.2022, 13:40

După criza de lapte praf, SUA se confruntă acum cu penurie de tampoane
După criza de lapte praf, SUA se confruntă acum cu penurie de tampoane - Shutterstock

Pe rețelele sociale, oamenii se plâng că nu reușesc să găsească produsele de igienă feminină necesare în magazine. O utilizatoare Reddit a povestit că a mers la opt magazine pentru a găsi tampoane cu un aplicator de carton, înainte de a decide să le cumpere online. Noua criză se adaugă îngrijorărilor legate de creșterea prețurilor la bunurile esențiale în întreaga lume. 

Un purtător de cuvânt al Edgewell Personal Care a transmis că stocurile sale au fost „afectate din cauza lipsei forței de muncă cauzată de pandemie". „Unitățile noastre de producție operează non-stop pentru a recupera pierderile și pentru a anticipa revenirea la niveluri normale în următoarele săptămâni”.

Între timp, Procter & Gamble (P&G), producătorul mărcii de tampoane Tampax, a declarat că „lucrează din greu pentru a crește producția”.

„Vă putem asigura că aceasta este o situație temporară”, a transmis compania, care vinde aproximativ 4,5 miliarde de cutii de tampoane la nivel global în fiecare an. „Este important în acest moment ca oamenii să cumpere doar ceea ce au nevoie. Nu sunt un expert în lanțul de aprovizionare, dar știm că unele dintre lipsurile pe care le-am experimentat cu toții la începutul pandemiei s-au datorat proviziilor făcute în exces. 

Produsele pentru igiena feminină nu sunt un articol de lux, iar dacă toți luăm sau cumpărăm doar ceea ce avem nevoie, va ajuta în mare măsură să ne asigurăm că pot ajunge la toți cei care au nevoie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri externe » După criza de lapte praf, SUA se confruntă acum cu penurie de tampoane