Antena Meniu Search
x

După Franța, și Germania intervine pentru a-și salva unul dintre cei mai mari furnizori de utilități

Guvernul german este în contact cu toţi acţionarii într-o încercare de a salva Uniper, compania de utilităţi care se confruntă cu dificultăţi în urma majorării preţului gazelor importate, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Executivului. Oficialul nu a dorit să dea detalii privind discuţiile în derulare, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 13:46

Uniper este cel mai mare importator de gaze din Germania.
Guvernul german vrea să ajute compania de utilități Uniper, lovită de creșterea prețui gazelor. - Profimedia

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că detaliile privind sprijinul statului încă sunt discutate şi ar putea fi rezolvate la întâlnirea de vineri cu cancelarul Olaf Scholz.

Tot miercuri, publicaţia Handelsblatt anunţa, citând un document al Ministerului Economiei, că linia de credit acordată Uniper de banca germană de stat KfW ar urma să fie majorată de la două la opt miliarde de euro (8,2 miliarde de dolari).

Uniper se confruntă cu probleme financiare grave

Luni, Uniper informase că a accesat facilitatea de creditare de două miliarde de euro de la KfW. Măsura a fost luată ca răspuns la întreruperile în aprovizionare cu gaze din Rusia şi a efectelor asupra pieţei energiei şi preţului energiei, a precizat Uniper.

Cel mai mare importator german de gaze a cerut sprijinul autorităţilor pentru rezolvarea problemelor financiare provocate de creşterea preţurilor şi reducerea livrărilor de gaze ruseşti.

Uniper a informat că este în strânsă legătură cu băncile sale şi cu Guvernul german pentru a-şi asigura stabilitatea financiară. Luna aceasta, Parlamentul Germaniei a decis să faciliteze opţiuni de ajutor de stat pentru companiile energetice care se confruntă cu dificultăţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » După Franța, și Germania intervine pentru a-și salva unul dintre cei mai mari furnizori de utilități