Antena Meniu Search
x

Alertă în întreaga lume! Ebola pare de neoprit

Nimic nu pare să poată opri răspândirea Ebola. Fiecare zi aduce noi suspiciuni. Şi prea multe dintre ele se confirmă

Vezi și

Nimic nu pare să poată opri răspândirea Ebola. Fiecare zi aduce noi suspiciuni. Şi prea multe dintre ele se confirmă

Unul dintre cei mai apreciaţi epidemiologi din Dallas a ajuns la unitatea de carantină, suspect că ar fi purtătorul virusului Ebola. Ar fi contractat virusul după ce a stat la patul liberianului care a adus boala pe teritoriul american. Este doar unul dintre cele 70 de cadre medicale monitorizate în SUA.

A fost alertă de gradul zero şi la Pentagon. Străzile au fost închise şi patrulate doar de oameni în costume speciale, după ce o femeie, care tocmai venise din Africa, a vomitat la coborârea dintr-un autobuz. Testele au exclus, ulterior, ipoteza că ar avea Ebola.

Între timp cea de-a doua asistentă infectată a fost transferată din Dallas în Maryland. Medicii care au tratat-o au filmat imaginile înainte ca tânăra să fie transferată.

O altă asistentă din Dallas, care a manevrat eprubetele cu sânge de la pacienţii cu Ebola, a fost pusă sub izolare la bordul unui vas de croazieră. Femeia plecase într-o croazieră în Bahamas şi acum e ţinută sub observaţie la bordul navei.

E alertă şi în Europa. În Franţa, o asistentă a fost internată ieri într-un spital militar din Paris, cu suspiciune de Ebola. La Madrid, a fost internat un nigerian care se afla la bordul unui avion de linie şi anunţase că se simte rău.

Un preot spaniol sosit din Liberia este, şi el, spitalizat. În aceeaşi situaţie este o persoană care s-a aflat în aceeaşi ambulanţă cu Teresa Romero, primul caz confirmat de îmbolnăvire în Spania.

Iar în Siera Leone au început să moară oameni şi în singurul district în care nu se înregistrase niciun caz de îmbolnăvire până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Alertă în întreaga lume! Ebola pare de neoprit