Antena Meniu Search
x

"El Chapo" neagă orice implicare în traficul de droguri

Traficantul de droguri mexican, Joaquin "El Chapo" Guzman, a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor potrivit cărora ar fi condus cea mai mare organizaţie de trafic de droguri din lume. Procurorii americani au peste 40 de martori gata să depună mărturie împotriva sa.

Traficantul de droguri mexican, Joaquin "El Chapo" Guzman, a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor potrivit cărora ar fi condus cea mai mare organizaţie de trafic de droguri din lume. Procurorii americani au peste 40 de martori gata să depună mărturie împotriva sa.

Pe numele lui "El Chapo" au fost formulate 17 capete de acuzare, printre care trafic de droguri, criminalitate organizată şi spălare de bani. 

Potrivit procurorilor, el riscă cel puţin o condamnare pe viaţă la închisoare.

Potrivit autorităţilor americane, procesul va dura cel mai probabil "multe"săptămâni.

Pe acelaşi subiect

În vârstă de 59 de ani,  El Chapo, a fost adus joi noaptea pe aeroportul MacArthur din Long Island, la bordul unui avion de mici dimensiuni, dintr-o închisoare din oraşul Juarez (statul Chihuahua), în apropierea graniţei cu Statele Unite.

Şef al cartelului Sinaloa, din provincia omonimă situată în nord-estul Mexicului, Guzman a condus poate cea mai mare operaţiune transnaţională de contrabandă cu cocaină, heroină şi metamfetamină.

El a jucat un rol-cheie în războiul drogurilor din Mexic, în care şi-au pierdut viaţa peste 100.000 de oameni.

De la comerţ cu portocale la...trafic de marijuana

Născut pe 4 aprilie 1957, în copilărie vindea portocale, caramele şi răcoritoare în Sinaloa natală. 

Mai târziu a început să cultive marijuana şi mac pentru opiu, iar în cele din urmă a ajuns cel mai căutat baron al drogurilor din întreaga lume. A fost recrutat de şeful cartelului din Guadalajara, Miguel Angel Felix Gallardo, cunoscut ca 'naşul' cartelurilor criminale moderne. 

În câteva decenii, după moartea lui Gallardo, Guzman a transformat cartelul Sinaloa într-o multinaţională cu ramificaţii până în Europa şi Asia.

Două evadări spectaculoase i-au adus celebritatea internaţională. Prima, ascuns într-un coş de rufe murdare, a avut loc în 2001, după opt ani de detenţie într-un penitenciar de înaltă siguranţă. 

A doua, printr-un tunel, a urmat la numai un an şi jumătate după o nouă arestare: 

"El Chapo" şi a treia sa soţie, Emma Coronel, câştigătoare a unui concurs de frumuseţe, se ascundeau într-o reşedinţă de lux din Mazatlan, împreună cu fiicele lor gemene, născute în SUA.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "El Chapo" neagă orice implicare în traficul de droguri