Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cel mai lung experiment din lume se desfășoară de aproape 100 de ani și poate fi urmărit live!

În 1927, la Universitatea din Queensland, Australia, a început un experiment despre care nimeni nu ar fi crezut că, peste aproape 100 de ani, încă va continua.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 15:16

Cel mai lung experiment din lume se desfășoară de aproape 100 de ani și poate fi urmărit live! Cel mai lung experiment din lume se desfășoară de aproape 100 de ani și poate fi urmărit live! - Captură video YouTube/UQ Science

De altfel, experimentul deține recordul pentru cea mai mare longevitate, fiind înscris și în Guiness Book. Început în 1927 de către profesorul Thomas Parnell, experimentul avea ca scop să arate cum se comportă lichidele extrem de vâscoase, scrie IFL Science.

Parnell a folosit smoală, pe care a plasat-o într-o pâlnie de sticlă sigilată. A așteptat trei ani ca smoala să se sedimenteze înainte de a începe experimentul. În 1930, Parnell a tăiat tija pâlniei, permițând smoalei să se scurgă încet.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri externe » Cel mai lung experiment din lume se desfășoară de aproape 100 de ani și poate fi urmărit live!