Antena Meniu Search
x

Video Ela Chaimi, soţia românului capturat de teroriştii Hamas, în discuţii cu autorităţile române ca să se implice în negocieri. A mers şi în Parlament

Război Israel - Hamas. În timp ce Israelul îşi intensifică lupta terestră în Fâşia Gaza, numărul celor răpiţi de milltanţii Hamas a ajuns la 239. Printre ei, un român cu dublă cetăţenie, tată a trei copii. Familia nu mai ştie nimic despre el de aproape o lună, iar soţia lui a ajuns azi-noapte, la Bucureşti unde cere ajutor Guvernului. Chiar în urmă cu puţin timp aceasta a ieşit de la discuţiile cu ministrul de Externe. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 30.10.2023, 14:30

Vezi și

Tal Chaimi are 41 de ani, este tatăl a trei copii şi are dublă cetăţenie româno-israeliană. Bărbatul locuia alături de familia sa într-unul din kibuţurile atacate de Hamas, când a fost răpit, iar de atunci familia nu mai are nicio veste despre soarta sa. Nu ştie dacă bărbatul se mai află sau nu în viaţă sau încă mai este ţinut ostatic. 

În discuţii cu autorităţile române

Ela Chaimi a venit acum în România şi încearcă să obţină sprijinul autorităţilor de la Bucureşti, sprijnul Guvernului României pentru a se implica în negocieri şi a încerca să medieze eliberarea soţului său. 

A ajuns în această dimineaţă la sediul Ministerului de Externe din Bucureşti, s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, iar în această după-amiază va merge în Parlamentul României, acolo unde va fi însoţită de ambasadorul statului Israel în România.

Este vorba de o şedinţă a comisiei de politică externă din Senatul României în care Ela Chaimi se va întâlni cu senatori din comisie şi cu alţi lideri politici în încercarea de a obţine sprijinul autorităţilor române, pentru că spunea femeia are nevoie disperată de ajutorul politicienilor de la Bucureşti pentru a încerca eliberarea soţului său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ela Chaimi, soţia românului capturat de teroriştii Hamas, în discuţii cu autorităţile române ca să se implice în negocieri. A mers şi în Parlament