Antena Meniu Search
x

Elevă de 17 ani, pipăită de îngrijitor pe holurile unei şcoli din Italia. Judecătorul a decis că fapta nu e infracţiune, pentru că a durat sub 10 secunde

Revoltă în Italia. Decizia unui judecător care a stabilit că pipăitul care durează mai puțin de 10 secunde nu este infracțiune a provocat un val de nemulţumiri. Decizia a fost luată ca răspuns la un caz în care un îngrijitor de școală a pipăit o elevă de 17 ani.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 22:46

Vezi și

Incidentul a avut loc în aprilie 2022, fiind implicați o elevă de 17 ani de la un liceu din Roma și un îngrijitor în vârstă de 66 de ani, identificat ca fiind Antonio Avola, potrivit BBC News.

Tânăra, acum în vârstă de 18 ani și identificată doar ca Laura, urca treptele școlii când a simțit atingerea pe fese, a relatat Corriere Della Sera. Bărbatul din spatele ei îi atinsese lenjeria intimă, conform BBC News, însă când fata s-a întors, Avola i-a spus: "Iubire, glumeam".

Îngrijitorul a recunoscut că a atins-o pe fată fără consimțământul ei

Eleva l-a reclamat, însă, la poliție. Ulterior, Avola a recunoscut că a atins-o pe fată fără consimțământul ei, dar a spus că totul a fost o glumă. Atingerea a durat între cinci și zece secunde, potrivit Corriere Della Sera.

Pe acelaşi subiect

Un procuror din Roma a cerut o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare pentru Avola, dar acesta a fost achitat de acuzațiile de agresiune sexuală. Un judecător a decis că pipăitul "nu constituie o infracțiune" pentru că a durat mai puțin de 10 secunde, potrivit BBC News.

Decizia controversată a provocat revoltă în Italia

Decizia controversată a provocat revoltă în Italia, termenul "palpata breve" - "pipăire scurtă" - devenind parte a unei tendințe video pe TikTok și Instagram, în care italienii simulează pipăirea părților intime timp de 10 secunde în timp ce se uită fix la cameră.

La rândul ei, Laura a declarat pentru Corriere Della Sera că și-ar dori ca procurorii să facă apel la decizia care o face să se simtă furioasă și trădată. De asemenea, Laura a declarat că hotărârea ar putea împiedica alte victime ale hărțuirii sexuale să anunțe la poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Elevă de 17 ani, pipăită de îngrijitor pe holurile unei şcoli din Italia. Judecătorul a decis că fapta nu e infracţiune, pentru că a durat sub 10 secunde