Antena Meniu Search
x

Elevii au voie la toaletă doar în două pauze și însoţiţi de portar. Decizia unei şcoli din Italia a înfuriat sute de părinţi: "Sunt nevoi care nu pot fi amânate"

Elevii unei şcoli gimnaziale din Padova, Italia, vor putea folosi toaletele doar în timpul pauzelor, respectiv la 11.00 şi la 13.00, fiind neapărat însoţiţi de portar. Decizia, care a fost luată de conducerea unităţii de învăţământ pentru a se păstra curățenia, i-a înfuriat pe părinți.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 13:10

Elevii au voie la toaletă doar în pauze şi însoţiţi de portar. Decizia luată la o şcoală din Italia i-a revoltat pe părinţi: "Sunt nevoi care nu pot fi amânate" - Il Gazzettino

"În ciuda numeroaselor rugăminţi adresate elevilor de a lăsa băile curate după folosirea lor și având în vedere lipsa oricărei forme de atenție şi consideraţie din partea copiilor, şcoala este nevoită să limiteze folosirea toaletelor doar în timpul celor două pauze", a transmis conducerea şcolii, prin intermediul unei circulare.

Părinții elevilor sunt revoltați de decizia directorului Francesca Ingrosso și spun că restricțiile nu sunt o soluție. "Sunt urolog. Sunt nevoi care nu pot fi planificate. Blocarea lor nu este bună nici pentru adulți, nici pentru adolescenți. Amânăm să folosim baia când suntem ocupați la serviciu, dar de un copil care are acces la un serviciu nu-l poate folosi atunci când are nevoie?", explică un părinte furios. "Restricțiile nu sunt o soluție. Să ne gândim la fete. Dacă le vine menstruația, ce ar trebui să facă?", se întreabă mama unei eleve, potrivit Corriere del Veneto

Elevii, la toalete doar în pauze şi cu însoţitor

"Este adevărat că este nevoie de respect și păstrarea curățeniei, dar nu cred că toată lumea ar trebui să plătească pentru neglijența câtorva", continuă femeia.

În plus, faptul că elevii sunt obligați să folosească toaletele doar la ora 11.00 și la 13.00, i-a lăsat pe părinți în stare de șoc. Cum pot 500 de elevi să folosească băile doar de două ori? 

Jurnaliștii italieni precizează că episodul nu este unul singular în școlile din Padova. La liceul Francesco Severi, directorul Michele Giannini a decis să permită elevilor folosirea toaletelor doar după ce solicită cheia unui angajat al şcolii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Elevii au voie la toaletă doar în două pauze și însoţiţi de portar. Decizia unei şcoli din Italia a înfuriat sute de părinţi: "Sunt nevoi care nu pot fi amânate"