Antena Meniu Search
x

Elevul de 12 ani din Finlanda și-a ucis colegul și a împuşcat alte două fete din cauza bullyingului. Băiatul nu va răspunde penal pentru faptele sale

Noi detalii șocante ies la lumină, după atacul din Finlanda. Elevul de 12 ani care și-a ucis un coleg și a rănit grav alți doi ar fi fost victima bullyingului. Copilul se transferase la unitatea de învățământ la începutul lunii ianuarie iar de atunci, a spus el autorităților, ar fi fost hărțuit de colegi. Ieri, steagurile au fost coborâte în bernă pe întreg teritoriul Finlandei, în semn de doliu.

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 16:46

Poliția a declarat miercuri că motivul atacului armat ar fi hărțuirea la școală. Băiatul de 12 ani, elev în clasa a 6-a, le-a spus polițiștilor că a fost ținta agresiunilor constante. Suspectul, care este cetățean finlandez, s-a mutat în Vantaa și a început cursurile la școala Viertola, aflată la marginea orașului Helsinki, la începutul lunii ianuarie. Mergea la cursuri acolo de 11 săptămâni, potrivit yle.fi.

Și-a atacat colegii pentru că era batjocorit de ei

Băiatul și-a împușcat trei colegi. Pentru unul dintre ei, un băiat de 12 ani cu cetățenie finlandeză, a fost prea târziu și a murit pe loc. Alte două fete, tot de 12 ani, au fost rănite și se află în stare gravă la spital. Una dintre ele este cetățean finlandez, iar a doua are dublă cetățenie finlandeză și kosovară.

"Dacă școala nu ar fi fost pregătită bine, putea fi mult mai rău", a declarat un oficial local. 

Pe acelaşi subiect

Copilul de 12 ani nu va răspunde penal pentru faptele sale

Potrivit autorităților, după ce a părăsit școală, suspectul i-a amenințat cu arma și pe elevii care se îndreptau spre școala din Siltamäki, Helsinki. Nu este clar cum a făcut rost atacatorul de pistol, dar este cert ca este vorba de o arma deținută autorizat de o rudă apropiată a suspectului, spun autoritățile, potrivit yle.fi.

Potrivit legislației finlandeze, persoanele sub 15 ani nu pot fi trase la răspundere penal chiar şi în caz de omor. Deoarece atacatorul de la școala Vantaa are 12 ani, el nu este considerat responsabil penal pentru acțiunile sale. Un copil de 12 ani nu poate fi condamnat la închisoare, nici reţinut mai mult de 24 de ore. Astfel, elevul a fost audiat de polițiști și apoi predat autorităților sociale.

Cazul ar putea redeschide în Finlanda dezbaterea cu privire la vârsta limită pentru răspunderea penală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Elevul de 12 ani din Finlanda și-a ucis colegul și a împuşcat alte două fete din cauza bullyingului. Băiatul nu va răspunde penal pentru faptele sale