Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atac armat la o şcoală din Finlanda. Un copil a murit şi doi sunt răniţi grav. Atacatorul, un elev de 12 ani, a fost prins

Un copil a murit şi alţi doi au fost grav răniţi după ce un alt minor de 12 ani a tras cu arma într-o şcoală dintr-o suburbie a capitalei finlandeze Helsinki, a anunţat poliţia. Atacatorul a fost reţinut, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 13:53

Vezi și

UPDATE: Un copil a murit, iar alți doi au fost răniți grav în urma atacului armat, a confirmat poliția. Părinții au declarat presei finlandeze că împușcătura a avut loc într-o sală de clasă a școlii. Premierul Petteri Orpo a descris împușcătura ca fiind profund îngrijorătoare și a spus că gândurile sale sunt la victimele și familiile acestora, precum și la toți cei din școală.

UPDATE: Un suspect în vârstă de 12 ani și elev la aceeași școală, a fugit pe jos, dar a fost prins ulterior de poliție într-o suburbie din nordul Helsinki.

Poliția a spus că toți cei prinși în incident erau minori și trei dintre ei au fost răniți. Școala Viertola are elevi cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, atât de vârstă primară, cât și de gimnaziu. Precum alte școli finlandeze, copiii tocmai se întorseseră la cursuri după weekendul prelungit de Paște. 

Atacatorul a fugit după ce a deschis focul

Pe acelaşi subiect

Poliția a spus că suspectul a fugit după atac și a fost în cele din urmă reținut pe cealaltă parte a unui râu, într-un district din nordul Helsinki. Nu au fost oferite încă detalii despre gravitatea rănilor celor trei copii. Pe măsură ce au apărut vești despre atac, părinții s-au adunat la locul incidentului. Inițial, poliția a spus că toți cei implicați aveau 13 ani.

Poliția spune că a răspuns imediat la incidentul de la școala Viertola, la scurt timp după ora 09:00 (06:00 GMT), marți și a îndemnat localnicii să rămână în casă. Au mai adăugat că un suspect a fost arestat. ”Există răniţi în atacul armat. Suspectul se află în arest preventiv”, anunţă poliţia, mobilizată la faţa locului.

Potrivit rapoartelor finlandeze, școala are 800 de elevi de la clasa întâi până la a 9-a și 90 de angajați. Martorii au declarat pentru postul public YLE că două ambulanțe au părăsit fața locului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Atac armat la o şcoală din Finlanda. Un copil a murit şi doi sunt răniţi grav. Atacatorul, un elev de 12 ani, a fost prins