Antena Meniu Search
x

Elicopter în care se află şi ambasadorul român în Pakistan, prăbuşit

Ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, a scăpat în mod miraculos după ce elicopeterul în care se afla s-a prăbuşit în Pakistan. Au fost 17 oameni la bord, 7 dintre ei au murit.

Vezi și

Ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, a scăpat în mod miraculos după ce elicopeterul în care se afla s-a prăbuşit în Pakistan. Au fost 17 oameni la bord, 7 dintre ei au murit. 

Victimele sunt militari, diplomaţi şi soţii de demnitari. Iniţial atacul a fost revendicat de o grupare talibană, dar autorităţile pakistaneze susţin că motivul prăbuşirii ar fi o defecţiune tehnică.

Ambasadorul Emilian Ion, alţi diplomaţi străini şi demnitari pakistanezi, inclusiv Premierul, se îndreptau, la bordul a 3 elicoptere, către o zonă turistică din Kashmir. Înainte de aterizare, elicopterul a pierdut, brusc, altitudine. S-a prăbuşit peste o şcoală şi a luat foc. 7 dintre cei 17 aflaţi în elicopter au murit.

Printre victime, ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor şi soţiile ambasadorilor Malaeziei şi Indoneziei. Piloţii pakistanezi, de asemenea, şi-au pierdut viaţa.

Pentru a-i salva pe cei aflaţi în interior, salvatorii au spart geamurile. În şcoala peste care s-a prăbuşit elicopterul nu se afla, din fericire, nimeni. Ambasadorul român s-ar fi aflat printre primii salvaţi.

După prăbuşire, rebelii talibani, activi în zonă, au susţinut că ei au doborît elicopterul. Autorităţile pakistaneze spun însă că prăbuşirea a fost provocată de o defecţiune tehnică. În regiune urma să vină şi Preşedintele Pakistanului, dar şi-a anulat vizita. În urma tragediei, în această ţară a fost decretat doliu naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Elicopter în care se află şi ambasadorul român în Pakistan, prăbuşit