Antena Meniu Search
x

Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa. Miliardarul a predat personal primele maşini model Y clienţilor

Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa. Şi a făcut-o în paşi de dans. Unitatea de producţie Gigafactory a avut marea deschidere ieri la periferia Berlinului.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 18:09

Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa. Miliardarul a predat personal primele maşini model Y clienţilor

De la inaugurare nu a lipsit cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, care a declarat că maşinile electrice sunt, cu siguranţă, cheia către viitor. 

Tesla a promis că va angaja în Germania 12.000 de oameni, iar producţia va ajunge la peste 500.000 de vehicule pe an. La final, Elon Musk care a predat personal primele maşini model Y clienţilor, a fost văzut dansând.  

În ultimele trimestre, Tesla a exportat maşini din China către clienţii din Europa. Cum cererea de vehicule electrice este din ce în ce mai mare pe continent, Tesla nu se mai poate baza doar pe exporturile din Asia. Asta în condiţiile în care, săptămâna trecută, fabrica din Shanghai a fost închisă din cauza înmulţirii cazurilor de Covid. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa. Miliardarul a predat personal primele maşini model Y clienţilor