Antena Meniu Search
x

Baschetbalistul TURC oprit de autorităţi pe aeroportul OTOPENI spune că a trăit una "una dintre cele mai NEBUNEŞTI EXPERIENŢE" ale vieţii sale

Baschetbalistul turc al echipei Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, a declarat, luni, că în weekend a trăit "una dintre cele mai nebuneşti experienţe" ale vieţii sale, după ce nu a putut intra în România, paşaportul fiindu-i anulat de autorităţile turce. El a precizat că primeşte ameninţări cu moartea în fiecare zi şi că vrea să obţină cetăţenia americană, relatează USA Today, citat de News.ro

Enes Kanter

Baschetbalistul turc al echipei Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, a declarat, luni, că în weekend a trăit "una dintre cele mai nebuneşti experienţe" ale vieţii sale, după ce nu a putut intra în România, paşaportul fiindu-i anulat de autorităţile turce. El a precizat că primeşte ameninţări cu moartea în fiecare zi şi că vrea să obţină cetăţenia americană, relatează USA Today, citat de News.ro

Kanter le-a spus jurnaliştilor că poliţiştii români s-au purtat frumos cu el şi a precizat că s-a fotografiat alături de aceştia. "A fost un moment ciudat", a adăugat el.

Enes Kanter a subliniat că paşaportul i-a fost anulat din cauza opiniilor sale politice, menţionând că preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi guvernul turc au încercat să îi reducă la tăcere pe toţi cei care sunt împotriva lor. Sportivul a precizat că el este singurul rămas care spune adevărul despre guvern şi corupţie. 

Baschetbalistul s-a declarat şocat de faptul că Erdogan s-a aflat la Washington săptămâna trecută şi a fost primit de preşedintele american Donald Trump. "Este un om foarte rău. Sper că lumea va face ceva în ceea ce îl priveşte... Sper că toată lumea vede. Atunci când oamenii ajung la închisoare, pentru ei nu s-a terminat. Oameni sunt răpiţi, ucişi, torturaţi şi violaţi. Îmi iubesc ţara, dar încerc doar să vorbesc în numele celor care sunt nevinovaţi... Sunt mii de oameni acolo în situaţii mai grave decât a mea", a afirmat Kanter.

Enes Kanter a spus că primeşte în fiecare zi ameninţări cu moartea, majoritatea pe reţelele de socializare, şi că nu poate ţine legătura cu familia sa, deoarece ar pune-o în pericol. "Dacă m-ar contacta, ar ajunge la închisoare".

Kanter a explicat, în ceea ce priveşte problemele din ultimele zile, că totul a început când se afla în Indonezia, după ce agentul său l-a anunţat într-o noapte că serviciile secrete şi armata indoneziană îl caută deoarece guvernul turc l-a declarat "o persoană periculoasă". "«Cum să fiu un om periculos?», am reacţionat eu. Drept urmare, am fugit din ţară la ora 05.30 dimineaţa până în Singapore, iar apoi am ajuns în România", a declarat sportivul.

După ore de negocieri, Kanter a putut pleca din România către Londra, iar de acolo în SUA.

Sportivul spune că a avut emoţii mari, deoarece exista posibilitatea să fie trimis în Turcia. "Dacă mă trimiteau în Turcia, exista posibilitatea să nu mai auziţi niciun cuvând de la mine a doua zi".

Baschetbalistul turc Enes Kanter, jucător în NBA la Oklahoma City Thunder, nu a putut intra sâmbătă în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

Enes Kanter a fost invitat să participe la Bucureşti la câteva evenimente de promovare a baschetului, dar şi la un festival multicultural desfăşurat chiar de ziua sa de naştere, sâmbătă.

Kanter a sosit la Bucureşti cu o cursă de la Frankfurt, sâmbătă, în jurul orei 14.45, dar a fost oprit să între în ţară, Poliţia informându-l că documentele sale de călătorie nu ar fi valabile. El a plecat spre SUA, după circa patru ore petrecute pe Otopeni, cu o cursă aeriană cu escală la Londra.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Baschetbalistul TURC oprit de autorităţi pe aeroportul OTOPENI spune că a trăit una "una dintre cele mai NEBUNEŞTI EXPERIENŢE" ale vieţii sale