Antena Meniu Search
x

Enigma dispariției lui Jimmy Hoffa, la un pas de a fi deslușită. O mărturisire făcută pe patul de moarte ar putea rezolva misterul

Agenții FBI au răscolit un teren din statul american New Jersey, după ce o mărturisire făcută pe patul de moarte a reînviat speranța de a rezolva dispariția misterioasă a șefului de sindicat Jimmy Hoffa, în urmă cu 50 de ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.11.2021, 15:50

Enigma dispariției lui Jimmy Hoffa, la un pas de a fi deslușită. O mărturisire făcută pe patul de moarte ar putea rezolva misterul
Enigma dispariției lui Jimmy Hoffa, la un pas de a fi deslușită. O mărturisire făcută pe patul de moarte ar putea rezolva misterul - Keystone / Stringer via Getty Images

Timp de decenii, Jimmy Hoffa a fost unul dintre cei mai puternici lideri sindicali din America. Dar în 1975 a dispărut brusc, iar trupul său nu a fost niciodată recuperat. Anchetatorii au primit recent un pont conform căruia un fost muncitor de la o groapă de gunoi din Jersey City a spus că tatăl său i-a mărturisit că i-a îngropat cadavrul lui Hoffa, scrie BBC.

Jimmy Hoffa ar fi fost îngropat pe locul unei gropi de gunoi din Jersey City

Dispariția lui Jimmy Hoffa a fost legată de mafia americană, cu care sindicalistul a avut o relație agitată. Potrivit New York Times, lucrătorul la groapa de gunoi Frank Cappola, care a murit în martie 2020, i-a spus unui prieten că tatăl său i-a mărturisit că i-a fost ordonat de o bandă de bărbați neidentificați să îngroape trupul lui Jimmy Hoffa într-un butoi de oțel.

Cu mandate de percheziție, agenții au ajuns la fosta groapă de gunoi și au efectuat verificări pe 25 și 26 octombrie. Un purtător de cuvânt al FBI a declarat ziarului că datele sunt în prezent analizate.

Pe acelaşi subiect

Hoffa s-a născut în micul oraș Brazilia, din Indiana, în februarie 1913, iar până în 1957 a devenit unul dintre cei mai puternici lideri sindicali din țară. De-a lungul timpului său la conducerea uniunii The International Brotherhood of Teamsters, Hoffa a fost acuzat frecvent de asociere cu mafia americană și crima organizată.

Enigma dispariției lui Jimmy Hoffa, în anul 1975

Robert Kennedy, în calitate de procuror general, a încercat să-l condamne pentru o varietate de infracțiuni în timpul mandatului său și a format o unitate de procurori „Get Hoffa” pentru a-i urmări fiecare mișcare. Eforturile lui Kennedy au dat roade în cele din urmă, când Hoffa a fost condamnat pentru manipularea juriului în 1967, dar a fost eliberat în 1971 de președintele Nixon, ca parte a unui acord care l-a forțat să renunțe la conducerea echipei.

Până în vara anului 1975, Hoffa își pierduse puterea și influența, precum și relațiile cu membrii mafiei din New Jersey.

El a dispărut pe 30 iulie 1975, după ce a călătorit în Michigan pentru a-l întâlni pe Anthony Provenzano, șeful mafioților. De atunci, povestea lui - spusă în filmul din 2019 Irlandezul - i-a fascinat pe anchetatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Enigma dispariției lui Jimmy Hoffa, la un pas de a fi deslușită. O mărturisire făcută pe patul de moarte ar putea rezolva misterul