Antena Meniu Search
x

Video "Epidemie" de furturi în Statele Unite. Americanii, terorizaţi de hoţi se simt ca în Vestul Sălbatic: zeci de magazine, prădate doar în ultimele zile

Bandele de hoţi seamănă teroare în Statele Unite. Zeci de magazine au fost prădate numai în ultimele zile. Infractorii pătrund în centrele comericiale cu zecile, golesc rafturile şi se fac nevăzuţi. În urma lor lasă pagube de zeci de mii de dolari şi localnici speriaţi care spun că se simt ca-n Vestul Sălbatic.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 20:52

Vezi și

Mall-uri, farmacii şi, în special magazine de lux. Sunt ţintele preferate ale bandelor de hoţi care au îngrozit America. Intră în grupuri care depăşeşesc şi 20 de persoane şi iau tot ce găsesc pe rafturi. În special, bijuterii, telefoane, tablete, haine şi încălţăminte. Ies cu braţele pline şi tot ca la un semn se fac nevăzuţi.

Operaţiunea durează doar câteva minute şi se desfăşoară după un scenariu bine pus la punct. Sosesc în maşini cu care blochează intrarea în magazine, toţi poartă măşti şi vin pregătiţi cu răngi sau ciocane cu care sparg vitrinele. Apoi se fac nevăzuţi. Zeci de magazine au fost prădate astfel, din Los Angeles până în Chicago. Cele mai mari pagube de până acum au fost raportate în Chicago, unde o bandă de hoţi a furat produse de 100.000 de dolari dintr-un singur loc.

Hoţii sunt rareori identificaţi

O explicaţie pentru epidemia de furturi ar fi că se apropie sărbatorile de iarnă şi mulţi urmăresc ori să facă rost de cadouri fără bani, ori să obţină un profit rapid. "Nu am niciun pic de empatie şi înţelegere pentru aceşti oameni. Trebuie traşi la răspundere", a declarat Gavin Newsom, guvernatorul Californiei. "Nu este un lucru minor, întâmplător, şi nu este vorba de grupări minore de infractori, este simptomul unei probleme mult mai mari. Faptul că rar autorii sunt traşi la răspundere", a declarat Vern Pierson, procuror.

Hoţii sunt rareori identificaţi şi chiar şi în cazul în care sunt prinşi, pedesele sunt minore, aşa că, afectaţi de lipsa de personal, nici poliţiştii nu depun mare efort să le dea de urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Epidemie" de furturi în Statele Unite. Americanii, terorizaţi de hoţi se simt ca în Vestul Sălbatic: zeci de magazine, prădate doar în ultimele zile