Antena Meniu Search
x

Secretele ascunse ale Veneţiei, unul dintre cele mai romantice oraşe din lume

Este considerat a fi unul dintre cele mai romantice oraşe din lume şi singurul care este construit pe apă! Are mai multe nume, începând de la Regina Adriaticii şi până la Oraşul Măştilor. Pe scurt, discutăm despre Veneţia, oraşul în care nu există nicio maşină, însă există gondole, care te duc acolo unde doreşti.

Vezi și

Este considerat a fi unul dintre cele mai romantice oraşe din lume şi singurul care este construit pe apă! Are mai multe nume, începând de la Regina Adriaticii şi până la Oraşul Măştilor. Pe scurt, discutăm despre Veneţia, oraşul în care nu există nicio maşină, însă există gondole, care te duc acolo unde doreşti.

Veneţia înseamnă, de fapt, 117 insule făcute de mâna omului, unite de 400 de poduri. Iar dacă, împreună cu persoana iubită, decideţi să faceţi un tur al oraşului, trebuie să ştiţi că este necesar să vă sărutaţi de 400 de ori. Legenda spune că, îndrăgostiţii care văd Veneţia din gondolă, trebuie să se sărute sub fiecare pod, dacă vor să rămână toată viaţa împreună. Şi, pentru că povestea nu fixează o cifră exactă, e bine să nu rataţi niciun pod. Cel puţin asta susţin gondolierii, care - pentru un tur complet - încasează 80 de euro.

Veneţia este împărţită în şase districte, însă cel mai cunoscut este San Marco. De altfel, acolo se duc majoritatea turiştilor, atraşi nu doar de piaţa cu porumbei prietenoşi, dar şi de magazinele şi hotelurile de lux care le stau la dispoziţie. Acum, însă, trebuie să discutăm şi despre un mod alternativ de a ajunge la Veneţia. Altul decât cel clasic, avion plus şalupă. Şi asta pentru că puteţi ajunge în oraşul de pe apă... cu trenul. Există un tren special, numit Veneţia Simplon Orient Express. Acesta pleacă de la Londra, ajunge la Paris şi de acolo, prin Alpii elveţieni, până la destinaţia finală. Este un drum destul de lung, care durează 48 de ore, însă veţi beneficia de toate avantajele unei călătorii cu Orient Express. Bineînţeles, preţul este pe măsură: 6 mii de dolari pentru un cuplu.

Evident, Veneţia în timpul carnavalului este o experienţă de neuitat. Însă puţină lume ştie că acolo a fost creată cea mai scumpă mască din lume. Costă 250 de mii de dolari, este realizată din aur de 24 de carate, din 100 de grame de platină şi este bătută în diamante canadiene. Aceasta va fi scoasă la licitaţie, iar fondurile obţinute vor fi direcţionate spre Fundaţia Naţională pentru Cancer la Sân din Italia. Cea mai scumpă mască din lume a fost realizată de trei celebri creatori de bijuterii din Veneţia.

Nici turismul din oraşul de pe apă nu este ca în alte părţi. Unde altundeva te-ai putea caza în palate, indiferent dacă eşti un om cu venit mediu sau eşti plin de bani?! Evident, nu discutăm despre acelaşi palat. Important este că sunt preţuri pentru toată lumea. Însă cel mai scump dintre ele este Palatul Gritti, preferat de celebrităţile de talie mondială. O cameră pentru două persoane, cu mic-dejun inclus costă peste 800 de euro pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Secretele ascunse ale Veneţiei, unul dintre cele mai romantice oraşe din lume