Antena Meniu Search
x

"Este iadul pe pământ". Cartiere distruse în întregime şi cadavre abandonate pe străzile din Mariupol

"Iadul pe pământ". Așa a descris situația din Mariupol, deputatul ucrainean Yaroslav Zhelezniak. Iar situaţia în zonă chiar este disperată.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 09:14

"Este iadul pe pământ". Cadavre abandonate pe străzile din Mariupol - Profimedia

Mariupol a fost înconjurat de forțele rusești, care au împiedicat crearea de coridoare care să permită distribuirea ajutorului umanitar. Aproximativ 300.000 de locuitori sunt blocați în interior, fără electricitate, apă curentă sau încălzire. Și pe măsură ce hrana și proviziile medicale se epuizează, criza s-ar putea agrava, oamenii fiind flămânzi şi slăbiţi, iar bolile se pot răspândi.

Iadul pe pământ

Rezidenții își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, în timp ce Rusia își continuă atacul necruțător asupra orașului, de pe uscat, aer și mare, spun oficialii, potrivit BBC.

Imaginile arată un oraș în ruine, cu cartiere întregi devastate. Primarul, Vadim Boichenko, a declarat săptămâna trecută că peste 80% din clădirile rezidențiale au fost fie avariate, fie distruse. O treime dintre acestea nu mai pot fi reparate.

Cadavrele sunt lăsate în stradă pentru că este prea periculos să le ridici. Când sunt în sfârșit adunate, unele dintre ele ajung în gropi comune, un alt simbol al ororii de acolo. Chiar și un general rus a recunoscut că în oraș se desfășoară o catastrofă umanitară teribilă, nu însă şi că ruşii se fac vinovaţi de această situaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Este iadul pe pământ". Cartiere distruse în întregime şi cadavre abandonate pe străzile din Mariupol