Antena Meniu Search
x

Video Este posibil ca spațiul Schengen să fie pus în standby în urma valului de amenințări teroriste? 10 state din UE au reintrodus deja controale la frontiere

Circulația liberă în spațiul Schengen ar trebui suspendată de urgență. Este apelul lansat de Guvernul din Italia, după amenintările teroriste care au vizat, în ultimele zile, marile orașe din Europa. Zece țări din spațiul Schengen au reintrodus deja controale la frontiere. Pentru a două zi consecutiv mai multe aeroporturi din Franţa au fost evacuate.   

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 14:16

Este foarte posibil ca spațiul Schengen să fie pus în standby, cel puțin temporar, dacă ținem cont că premierul italian, Giorgia Meloni, a cerut deja la nivel oficial suspendarea tratatului privind libera circulației în Europa, susținând că este o măsură mai mult decât necesară având în vedere că nivelul de alertă teroristă a crescut deja în marile capitale din UE. Alte nouă state au reintrodus controale parțiale sau integrale la frontiere pentru a-și spori nivelul de securitate.

În Luxemburg, astăzi, are loc și o ședință a Consiliului JAI, în care miniștrii de Interne din UE vor discuta despre situația generală din Schengen și combaterea criminalității și vor încerca să adopte măsuri suplimentare. La ședința de astăzi nu vom avea însă un vot pentru aderarea României și Bulgariei, atâta timp cât Austria nu și-a schimbat poziția. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Este posibil ca spațiul Schengen să fie pus în standby în urma valului de amenințări teroriste? 10 state din UE au reintrodus deja controale la frontiere