Antena Meniu Search
x

Italia reintroduce din 21 octombrie controalele la frontiera cu Slovenia. Meloni: Îmi asum întreaga responsabilitate

Italia a restabilit controalele la frontieră cu Slovenia, ca parte a strategiei sale de îmbunătățire a securității împotriva amenințărilor de atacuri teroriste în Europa, a anunțat guvernul de la Roma.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 12:44

Italia reintroduce din 21 octombrie controalele la frontiera cu Slovenia. Meloni: Îmi asum întreaga responsabilitate - Twitter

"Intensificarea punctelor fierbinți de criză de la granițele Europei, în special după atacul asupra Israelului, a crescut de fapt nivelul de amenințare cu acțiuni violente și în interiorul Uniunii", a declarat guvernul într-un comunicat, potrivit Reuters.

Meloni: Îmi asum întreaga responsabilitate

"Cu ministrul de interne Matteo Piantedosi am comunicat la nivel european decizia Guvernului italian de a restabili controalele la granița dintre Italia și Slovenia. Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulație în Europa a fost necesară din cauza înrăutățirii situației din Orientul Mijlociu, a creșterii fluxurilor migratorii de-a lungul rutei balcanice și mai ales din motive de securitate națională și îmi asum întreaga responsabilitate pentru aceasta", a scris premierul italian Giorgia Meloni pe platforma X.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Controalele la frontiera cu Slovenia, din 21 octombrie

Meloni a precizat că guvernul a informat autoritățile Uniunii Europene cu privire la această decizie și că a discutat cu reprezentanți ai autorităților din Slovenia.

Controalele la frontieră vor fi restabilite începând cu 21 octombrie pentru o perioadă inițială de 10 zile, pe care guvernul ar putea decide să o prelungească. Conform Tratatului Schengen, libera circulație transfrontalieră este permisă în mod normal în cea mai mare parte a Uniunii Europene.

Val de alerte de securitate în Europa

Războiul din Orientul Mijlociu are un efect global: Curg alertele de securitate în Europa. Serviciile de informaţii europene au avertizat că în această săptămână există un risc major de atentate. 

Franța este în acest moment în alertă maximă, iar în Germania au fost probleme după ce în preajma unei sigagogi au fost aruncate cocktail-uri Molotov

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Italia reintroduce din 21 octombrie controalele la frontiera cu Slovenia. Meloni: Îmi asum întreaga responsabilitate