Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Exasperat de vremea rea, un primar din Franța a dat decret "anti-ploaie". Preoţii, invitaţi să comunice cu "partea de dincolo"

Primarul unui sat din Franța a emis un decret „pentru a opri ploaia", dacă este posibil cu o mână de ajutor de "dincolo". Preoții sunt invitați să contribuie la comunicarea cu „partea de dincolo”.

de Redactia Observator

la 10.07.2024 , 15:25

- Shutterstock

Daniel Marrière, primarul din Coulonces, un mic sat din departamentul Orne, cu 227 de locuitori, spune că "nu a văzut niciodată o asemenea vreme" în această perioadă a anului. Preferă să râdă de acest lucru și a emis un decret "anti-ploaie".

Primarul a emis un decret municipal "pentru a opri ploaia", dacă este posibil cu o mână de ajutor de "dincolo", într-un moment în care începutul verii este deosebit de sumbru în regiune, potrivit Mediafax.

Primarul a anunţat decretul într-o postare pe Facebook

Articolul continuă după reclamă

În decretul semnat marți și postat pe rețelele de socializare, se stipulează că "pentru 15 iulie și lunile august, septembrie și ne vom extinde în octombrie, ploaia ar trebui să înceteze și să fie înlocuită de o briză ușoară și un soare strălucitor".

Într-o notă la fel de plină de umor, articolul trei al decretului explică faptul că "preoții din nordul Franței vor fi invitați să contribuie la comunicarea cu partea de dincolo și vor fi deci însărcinați cu executarea prezentului decret".

Daniel Marrière, primarul satului , recunoaște că "nu a văzut niciodată o asemenea vreme" în această perioadă a anului. "Ieri dimineață (marți), ploua torențial, vremea era gri, abia se vedea: a trebuit să aprindem luminile în case case pentru o lungă perioadă de timp", a explicat el pentru a justifica publicarea ordinului său: "Mi-am spus: este momentul acum sau niciodată să fac acest lucru pentru a aduce un zâmbet pe fețele oamenilor".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Exasperat de vremea rea, un primar din Franța a dat decret "anti-ploaie". Preoţii, invitaţi să comunice cu "partea de dincolo"