Antena Meniu Search
x

Există pericol de escaladare a conflictului din Transnistria? Anunțul preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova

Nu există pericol de escaladare a conflictului din Transnistria. Asta a transmis Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, prezent ieri în Bucureşti, cu ocazia evenimentelor de Ziua Culturii. Declaraţia vine în contextul în care nu mai departe de luna trecută, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova, Alexandru Musteaţă, spunea că Rusia ar plănui invadarea Transnistriei. În acelaşi timp, preşedintele Parlamentului spune că ţara sa e pregătită să facă faţă oricărei situaţii.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 08:14

Vezi și

Igor Grosu: Noi discutăm permanent şi cu partea română, suntem în contact permanent și cu partea ucraineană, pentru că ne ajută să monitorizăm spaţiul aerian. Cel mai mare pericol vine dinspre Marea Neagră, de obicei atunci când bombardează Viniţa, Lvovo, Odessa, creşte pericolul şi asupra noastră.

Igor Grosu: Bombardamentele Federaţiei Ruse vizează inclusiv infrastructura critică, în special energetică. Electricitate, căldură. Pe noi ne preocupă în special partea legată de electricitate. Incidentul de acum o lună atunci când a picat sistemul, ne-a arătat că într-un termen record, graţie colaborării a putut fi reconectată întrega ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Există pericol de escaladare a conflictului din Transnistria? Anunțul preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova