Antena Meniu Search
x

Explozie într-o bază militară a armatei cehe: un mort şi opt răniţi. Tabăra era folosită pentru instruirea trupelor ucrainene

Un soldat a murit, alţi şapte sunt răniţi şi un angajat civil a fost de asemenea rănit în urma unei explozii provocate de o detonare a muniţiei într-o tabără de antrenament folosită de armata cehă pentru instruirea trupelor ucrainene, a anunţat luni armata cehă, potrivit agenţiilor AFP şi Reuters.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 18:43

Tabăra era folosită pentru instruirea trupelor ucrainene
Tabăra era folosită pentru instruirea trupelor ucrainene - Profimedia

Autorităţile au oferit deocamdată puţine detalii despre acest accident şi au anunţat iniţial un bilanţ al victimelor de nouă soldaţi răniţi, fără să precizeze naţionalitatea lor, dar purtătoarea de cuvânt a poliţiei militare cehe a susţinut că "nu sunt străini", relatează Agerpres.

Explozia a survenit într-o tabără de instrucţie militară din zona localităţii cehe Libava, la circa 200 de kilometri est de capitala Praga, unde sunt pregătiţi soldaţi ucraineni.

Muniţiile ar fi explodat în timpul unei antrenament pentru deminare

Articolul continuă după reclamă

În primul anunţ al armatei cehe, postat pe platforma X, aceasta a menţionat că "muniţii neprecizate au explodat", fără alte detalii. Într-un mesaj ulterior armata a precizat că "muniţii au explodat" în timpul unei antrenament pentru deminare, adăugând că soldatul decedat a murit pe loc în urma exploziei.

"Alţi şapte soldaţi şi un angajat civil au fost transportaţi în spitalele militar şi universitar din Olomouc", oraş situat în apropiere de Libava, a mai precizat armata cehă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Explozie într-o bază militară a armatei cehe: un mort şi opt răniţi. Tabăra era folosită pentru instruirea trupelor ucrainene