Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update Cel puțin doi morți și mai mulți răniți, după explozia care a vizat Moscheea Eidgah din Kabul

O explozie puternică a avut loc duminică lângă o moschee din Kabul, capitala Afganistanului. Potrivit primelor informații, cel puțin doi civili au murit și alți trei au fost răniți în atacul cu bombă care a vizat Moscheea Eidgah, situată în capitala Kabul.

de Ana Maria Ghiarasim

la 03.10.2021 , 17:17

Explozia a avut loc într-un moment în care se ținea o slujbă de pomenire pentru mama purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid. 

"Informațiile noastre inițiale arată că doi civili au fost uciși și alți trei au fost răniți în urma exploziei", a raportat agenția de știri AFP, citând purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, Qari Sayed Khosti.

Deocamdată nu există nicio revendicare cu privire la atacul care ar fi vizat intrarea în moscheea Eid Gah, însă pe Twitter apar informații potrivit cărora explozia ar fi vizat mulțimea adunată la o slujbă funerară pentru mama purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Muhajid.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ambulanțele au fost alertate la fața locului ca să-i transporte pe răniți la spitalul de urgență din Kabul. Zona din jurul moscheii a fost înconjurată de oficialii de securitate.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Cel puțin doi morți și mai mulți răniți, după explozia care a vizat Moscheea Eidgah din Kabul