Antena Meniu Search
x

Video 36 de kilograme de explozibil au fost detonate la o petrecere, în SUA. Pământul s-a cutremurat ca la seism, pereții caselor s-au fisurat

O explozie produsă la petrecerea de dezvăluire a sexului bebelușului unei familii din New Hampshire a fost atât de puternică încât a fost resimțită precum un cutremur de locuitorii a două orașe din apropiere.

De Ana Maria Ghiarasim la 23.04.2021, 17:30
Explozie uriașă la o petrecere de dezvăluire a genului unui bebeluș, în SUA
Explozie uriașă la o petrecere de dezvăluire a genului unui bebeluș, în SUA - theguardian.com/ US Forest Service - imagine ilustrativa
  • Detonarea a fost făcută pe locul unei foste cariere.

Poliția din Kingston, un oraș nu departe de granița cu Massachusetts, a primit rapoarte despre o explozie puternică marți seară. Polițiștii au mers la cariera Torromeo, unde au găsit persoane care au recunoscut că participă la o petrecere dată în onoarea unui bebeluș încă nenăscut, scrie The Guardian.

36 de kilograme de explozibil au sărit în aer

Potrivit polițiștilor, organizatorii petrecerii au folosit 36 de kilograme de Tannerite, un produs legal în SUA, însă extrem de explozibil.

Familia a crezut că locul fostei cariere va fi sigur pentru detonare, însă ce a urmat le-a depășit așteptările.

Unda de șoc a fost resimțită pe kilometri întregi

Locuitorii din apropiere au declarat că explozia le-a zguduit casele și unii au raportat pagube materiale, potrivit NBC 10 Boston.

„Am auzit această îngrozitoare explozie”, a declarat Sara Taglieri, care locuiește într-o casă care se află în apropierea carierei, pentru postul de televiziune. „Ne-a aruncat tablourile de pe pereți. Eu pot să înțeleg genul asta de petreceri, însă explozia asta a fost una uriașă”.

Soțul lui Taglieri, Matt, a declarat postului TV că vecinii lor s-au plâns că li s-au fisurat pereții caselor, ca urmare a exploziei. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Persoana care a cumpărat și a detonat explozibilul s-a predat poliției, însă numele său nu a fost dezvăluit.

Organizatorul petrecerii s-a predat la poliție

Poliția a spus că a văzut un videoclip cu detonarea și ar putea confirma că bebelușul este un băiat.

O anchetă este în desfășurare și urmează să fie luată o hotărâre cu privire la acuzațiile ce le vor fi aduse organizatorilor acestei petreceri explozive.

În martie, doi piloți au fost uciși când avionul lor s-a prăbușit în mare, în Cancun, în timp ce pulverizau o substanță roz, ca parte a unei dezvăluiri de gen.

În 2020, dispozitivul pirotehnic generator de fum, utilizat ca parte a unei petreceri din California, a provocat un incendiu care a afectat mai mult de 2.800 de hectare de teren. 

În aprilie 2017, un polițist de frontieră din SUA a provocat pagube de 8 milioane de dolari la 19.000 de hectare de pădure din Arizona, când a tras asupra unei ținte pline de exploziv de culoare albastră ca mijloc de a anunța sexul a copilului său nenăscut.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » 36 de kilograme de explozibil au fost detonate la o petrecere, în SUA. Pământul s-a cutremurat ca la seism, pereții caselor s-au fisurat