Antena Meniu Search
x

New York: Expozitie de arta realizata din caramizi de jucarie Lego

La New York s-a deschis o expozitie de arta realizata din caramizi de jucarie Lego. Un sculptor din oras a dorit sa demonstreze ca micile componente de plastic pot fi materia prima a unor creatii autentice sau, cel putin, a unor reproduceri de opere celebre

Vezi și

Sub genericul "Arta caramizii", sunt expuse peste 100 de sculpturi cu diferite teme: de la personaje abstracte pana la reconstituiri ale unor capodopere ale artei universale. Poate cea mai impresionanta piesa este, insa, un schelet de dinozaur pentru care s-au folosit peste 80.000 de caramizi Lego. Artistul povesteste ca a lucrat, in cariera sa, cu tot felul de materiale, dar a ales, de aceasta data, Lego pentru ca aproape toata lumea s-a jucat, in copilarie, cu micile caramizi. Expozitia este, prin urmare, menita sa-i ajute pe vizitatori sa inteleaga ca arta este, in fond, la indemana oricui.

“Poate ca, dupa o asemenea expozitie, veti merge acasa si veti crea, chiar voi, ceva artistic, iar eu cred ca asta este important. Arta este importanta in toata viata noastra”, explica Nathan Sawaya.

Cei mai impresionati sunt, cum era de asteptat, copiii, care credeau ca Lego nu mai are secrete pentru ei. Micii vizitatori isi dau seama ca mai au de lucru pana sa poata asambla micile caramizi in structuri atat de complicate.

"Strigatul" pictorului norvegian Edvard Munch si portretul reginei egiptene Nefertiti sunt cateva din operele de arta recreate din caramizi Lego. O parte din piese au fost deja prezentate in Australia, Singapore si Taiwan. Dar expozitia de la New York este descrisa drept cea mai mare si mai complexa desfasurare de "arta Lego" din istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » New York: Expozitie de arta realizata din caramizi de jucarie Lego