Antena Meniu Search
x

Extremiştii, pe val în Marea Britanie. Partidul Reform UK al lui Nigel Farage, artizanul BREXIT, la un pas de a depăşi conservatorii

Alegeri în Marea Britanie. Partidului naţionalist Reform UK, condus de Nigel Farage, figură a extremei drepte britanice şi arhitectul BREXIT, continuă să adune puncte în sondaje. Reform UK a ajuns la doar două puncte în spatele conservatorilor, într-un nou sondaj YouGov.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 11:36

Extremiştii, pe val în Marea Britanie. Partidul Reform UK al lui Nigel Farage, artizanul BREXIT, la un pas de a depăşi conservatorii
Extremiştii, pe val în Marea Britanie. Partidul Reform UK al lui Nigel Farage, artizanul BREXIT, la un pas de a depăşi conservatorii - Profimedia

Partidul Reform UK, anti-imigraţie şi anti-politici climatice, a urcat în sondaje la doar două puncte în spatele conservatorilor, după anunțul lui Nigel Farage că va candida la alegerile legislative din 4 iulie din Marea Britanie.

Partidul lui Farage este de 17%, iar conservatorii la 19%, potrivit celui mai recent sondaj YouGov, citat de The Telegraph. Sondajul i-a alarmat pe conservatori. Laburiştii conduc detaşat cu 40%, suficient pentru o majoritate uriașă. Un sondaj YouGov anterior credita Reform UK cu 15% intenţiile de vot.

Acesta este primul sondaj făcut public după ce Farage a anunţat luni în cadrul unei conferinţe de presă că va candida. Voi fi candidat în circumscripţia Clacton (sud-estul Angliei), a declarat el, adăugând că va prelua, de asemenea, şefia partidului Reform UK.

Articolul continuă după reclamă

"Există o respingere a clasei politice în ţară la un nivel nemaiîntâlnit în vremurile moderne", a spus Nigel Farage, în vârstă de 60 de ani, care a încercat deja de şapte ori să fie ales deputat, fără succes însă.

Pe acelaşi subiect

"Nu pot dezamăgi aceste milioane de persoane", a adăugat el, spunând că a fost abordat de numeroşi oameni în ţară care i-au cerut să candideze.

Nigel Farage a devenit cunoscut în 2016 în timpul referendumului privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, pentru care el a condus o campanie acerbă. Fostul europarlamentar controversat este în prezent gazda unei emisiuni la postul de televiziune conservator GB News, care îi conferă o anumita popularitate în rândul electoratului conservator.

Potrivit ultimului sondaj YouGov, partidul lui Farage, Reform UK, este în prezent creditat cu 15% intenţiile de vot, la doar cinci puncte în urma conservatorilor şi cu mult înaintea liberal-democraţilor, a treia forţă politică tradiţională din ţară. Nigel Farage a dat asigurări că vrea să atragă "milioane de alegători" pentru a se asigura că Partidul Laburist va câştiga cu un avans "mult mai mic" decât prevăd sondajele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Extremiştii, pe val în Marea Britanie. Partidul Reform UK al lui Nigel Farage, artizanul BREXIT, la un pas de a depăşi conservatorii