Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Femeia-pilot care a salvat pasagerii avionului cu motorul explodat în zbor ar putea deveni personaj de film

Femeia-pilot cu nervi de oţel, care a salvat 150 de oameni, după ce motorul avionului a explodat în zbor, ar putea deveni personaj de film.

de Redactia Observator

la 19.04.2018 , 23:38

Femeia-pilot cu nervi de oţel, care a salvat 150 de oameni, după ce motorul avionului a explodat în zbor, ar putea deveni personaj de film. Internauţii din lumea întreagă au postat mii de mesaje de laudă la adresa ei. Mulţi o compară cu pilotul-erou de pe râul Hudson şi cer ca povestea sa să fie imortalizată într-o producţie de Hollywood.

Un pasager a surprins-o pe Tammi Jo Shults în mijlocul oamenilor pe care tocmai îi salvase. Cu doar 20 de minute înainte, la 11 mii de metri altitudine, vieţile lor au fost în mâinile ei. 

Cu un motor în minus, o gaură în fuselaj şi 150 de oameni îngroziţi la bord, americanca de 56 de ani a ştiut exact cum să aducă aeronava, în siguranţă, la sol. Cei 10 ani la manşa unui avion de luptă şi-au spus cuvântul. 15 minute a fost în picaj. Ca să ajungă la înălţimea de 3 mii de metri, considerată sigură după depresurizare, a coborât peste 900 de metri pe minut. 

Vezi și

Tammi Jo Shults a ştiut, dintotdeauna, că vrea să zboare. Absolventă de biologie, şi-a început cariera de pilot în anii 80 în aviaţia marină şi a devenit prima femeie de la manşa unui avion F18. S-a retras în 1993, dar reflexele nu şi le-a pierdut niciodată. Nici modestia. Într-un comunicat de presă, a adresat condoleanţe familiei singurei victime şi a sublinat că şi-a făcut doar datoria. În ochii întregii lumi este, însă, un erou.

Pe reţelele sociale, a fost comparată chiar cu pilotul erou de pe râul Hudson, care a salvat 155 de oameni, în 2009.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Femeia-pilot care a salvat pasagerii avionului cu motorul explodat în zbor ar putea deveni personaj de film