Antena Meniu Search
x

Femeia soldat, simbolul eforturilor de evacuare ale Armatei SUA din Afganistan, a fost ucisă de ISIS în atacul sinucigaş de la aeroport

Femeia soldat care a devenit simbolul luptei de evacuare dusă de americani pe aeroportul din Kabul este una dintre victimele atentatului terorist de la poarta Abbey. Nicole Gee s-a numărat printre cei 170 de morţi înregistraţi în urma atacului sinucigaş.

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 09:45

Vezi și

Nicole Gee, sergent în vârstă de 23 de ani, din Sacramento, California, a devenit celebră după a postat pe Instagram o fotografie cu ea ţinând în braţe un bebeluş afgan, pe aeroportul din Kabul. Fotografia a fost postată pe 21 august şi a făcut rapid înconjurul lumii devenind una dintre imaginile simbol ale evacuării forţate după de talibanii au pus stăpânire pe Afganistan. "I love my job" (n.red. Îmi iubesc meseria) a fost mesajul postat atunci de Gee.

Profimedia

La doar câteva zile după acea postare a avut loc atacul sinucigaş de la poarta Abbey a aeroportului din Kabul. Sergentul Nicole Gee era acolo, alături de colegii ei, şi efectua controlul de securitate pentru cei care voiau să plece din Afganistan. Nu mai puţin de 170 de oameni, printre care şi 13 soldaţi americani, şi-au pierdut viaţa în urma atacului. Nicole Gee s-a numărat printre victime. Pentagonul a făcut publică lista cu numele militarilor care şi-au pierdut viaţa.

Filmul nopţii fatidice în care cel puţin 170 de oameni au murit pe aeroportul din Kabul

New York Times a refăcut noaptea fatidică în care cel puţin 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi 13 militari americani, în urma atentatului de pe aeroportul din Kabul. Jurnaliştii citează surse guvernamentale.

Atacatorul a ajuns în zona porţii Abbey în joi seară, în jurul orei locale 17:48 şi avea asupra sa o vestp plină cu 11 kilograme de explozibil. Potrivit oficialului american, citat de New York Times, acesta s-a aşezat la coadă, iar când i-a venit rândul să fie controlat şi percheziţionat de soldaţii americani s-a detonat. Oficialul american spune că teroristul avea o cantitate neobişnuit de mare de explozibil asupra sa, în mod normal cei care provoacă atentate sinucigaşe purtând între 2 şi 5 kilograme de explozibil. Conform autorităţilor americane, printre soldaţii trimişi să asigure paza aeroportului din Kabul pe timpul evacuărilor se aflau şi tineri de 20 de ani care se aflau la prima lor misiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Femeia soldat, simbolul eforturilor de evacuare ale Armatei SUA din Afganistan, a fost ucisă de ISIS în atacul sinucigaş de la aeroport