Antena Meniu Search
x

Femeie din Canada, în proces cu angajatorul după ce a fost obligată să poarte sutien la serviciu: "Încalcă drepturile omului!"

O femeie din Alberta, Canada, și-a dat în judecată angajatorul după ce i s-a spus că trebuie să poarte sutien la serviciu. Christina Schell a fost concediată ca urmare a refuzului de a se conforma codului vestimentar al companiei, femeia refuzând să poarte piesa de lenjerie în timp ce servește clienții. 

Femeie din Canada, în proces cu angajatorul după ce a fost obligată să poarte sutien la serviciu
Femeie din Canada, în proces cu angajatorul după ce a fost obligată să poarte sutien la serviciu: "Încalcă drepturile omului!" - Daily Mail

O femeie din Alberta, Canada, și-a dat în judecată angajatorul după ce i s-a spus că trebuie să poarte sutien la serviciu. Christina Schell a fost concediată ca urmare a refuzului de a se conforma codului vestimentar al companiei, femeia neacceptând să poarte piesa de lenjerie în timp ce servește clienții. 

Christina Schell a declarat pentru CBC că această măsură ar fi trebuit să o protejeze de clienți, după cum i-a explicat managerul general de la Osoyoos Golf Club. "Știi ce se întâmplă în cluburi de golf când e și alcoolul implicat", i-ar fi transmis bărbatul.

Cu toate acestea, femeia a refuzat să se conformeze. Potrivit Daily Mail, aceasta a renunțat să mai poarte sutien acum doi ani, găsind respectiv piesă vestimentară ca fiind "oribilă". În plus, bărbații nu sunt nevoiți să îndure atâtea restricții. "E o chestie de gen și, prin urmare, de drepturile omului. Am sfârcuri la fel ca și bărbații", și-a motivat decizia Christine.

Nu e singurul caz de acest fel. Kate Gosek, angajată la McDonalds, a spus că s-a confruntat cu aceeași problemă, iar managerii și-au exprimat în mai multe rânduri dezamăgirea cu privire la decizia de a nu purta sutien. 

Unul dintre manageri, o femeie, a mers chiar mai departe, verificând-o dacă are bretele. În cele din urmă femeia a primit scuze de la angajații lanțului de fast food. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Femeie din Canada, în proces cu angajatorul după ce a fost obligată să poarte sutien la serviciu: "Încalcă drepturile omului!"