Antena Meniu Search
x

Video Femeile din Germania şi-au câştigat dreptul de a sta fără sutien la piscine. Doar slipul mai este obligatoriu

Liber la topless la piscinele muncipale din oraşul german Köln. Acestea urmează exemplul Berlinului și al altor orașe germane şi permit femeilor să înoate fără sutien în 13 piscine din oraş. Decretul intră în vigoare de la 1 aprilie şi vine după ce, în trecut, ar fi existat numeroase plângeri de discriminare adresate Avocatului Poporului.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 14:28

Vezi și

Conform noilor norme, doar slipul este obligatoriu la piscină, indiferent dacă vorbim despre bărbaţi sau femei. În luna decembrie a anului trecut, o femeie a fost dată afară dintr-o piscină în aer liber pentru că a făcut topless. A doua zi aceasta a făcut plângere, iar autorităţile i-au dat câştig de cauză. 

În Germania, nunditatea publică în anumite locuri este considerată nu numai adecvată, dar şi sănătoasă. Alte ţări care permit nuditatea pe plajele publice sunt Australia, Noua Zeelandă şi Irlanda. 

Înotul fără sutien, permis la piscinele din Berlin

Autoritățile din Berlin au anunțat că de acum înainte va fi permisă intrarea topless în piscinele publice. Decizia a fost luată după ce un incident petrecut în 2020, transmite Mediafax.

Pe acelaşi subiect

În 2020, o femeie a reclamat că nu i s-a permis să înoate topless, la fel cum li se permite bărbaților. S-a întâmplat în ciuda faptului că piscina nu avea reglementări specifice de gen pentru ținută, acceptând pur și simplu costumele de baie din comerț.

Acum autoritățile din Berlin au anunțat că va fi permisă intrarea topless în piscinele publice, în condițiile în care regulile erau prea vagi pentru a interzice înotătoarele topless. În același timp, pe viitor, piscinele din Berlin nu ar trebui să își modifice regulile interne și să continue să permită accesul egal între sexe la piscine.

Și autoritățile din Göttingen, Germania, au permis înotul topless

Oficialii din Berlin au declarat că, în viitor, standardele piscinelor vor fi aplicate în mod egal tuturor celor care le frecventează, permițând egalitatea de gen. Asta înseamnă că reglementările privind costumele de baie vor fi mai libere și vor fi tratate ca un atribut care nu este specific genului.

Noul regulament nu ar impune în niciun fel acoperirea părții superioare a corpului.

"Decizia piscinelor creează drepturi egale pentru toți berlinezii, indiferent dacă sunt bărbați, femei sau non-binari. De asemenea, ea creează siguranță juridică pentru personalul din piscine. Este vorba de aplicarea consecventă a regulamentului și de a nu mai fi emise evacuări sau interdicții", a declarat un purtător de cuvânt al biroului Ombudsmanului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Femeile din Germania şi-au câştigat dreptul de a sta fără sutien la piscine. Doar slipul mai este obligatoriu