Antena Meniu Search
x

Sanna Marin îşi cere scuze pentru fotografia cu două femei topless care se sărută, în locuința sa. "Nu ar fi trebuit făcută"

Premierul finlandez Sanna Marin şi-a cerut scuze pentru a doua oară într-o săptămână după ce luna trecută a fost publicată pe reţelele sociale o fotografie ”nepotrivită” cu două femei topless, făcută la o petrecere în reşedinţa oficială a premierului, citează News.ro.

de Redactia Observator

la 24.08.2022, 13:09

Sanna Marin îşi cere scuze pentru fotografia cu două femei topless care se sărută, în locuința sa. "Nu ar fi trebuit făcută"
Sanna Marin îşi cere scuze pentru fotografia cu două femei topless care se sărută, în locuința sa. "Nu ar fi trebuit făcută" - Getty Images / Twitter

Fotografia, care a fost ştearsă de pe reţelele sociale, a apărut pentru prima dată pe contul de TikTok al modelului şi influencerului Sabina Särkkä. Imaginea o înfăţişează pe ea şi pe o altă femeie – nu pe Marin – sărutându-se în timp ce îşi ridică bluzele, având un semn inscripţionat cu ”Finlanda”, care le acoperă bustul.

”Cred că fotografia nu este potrivită, îmi cer scuze. O astfel de poză nu ar fi trebuit făcută”, a spus Marin. Ea a menţionat că fotografia a fost făcută la reşedinţa Kesäranta, când şi-a invitat prietenii după festivalul de muzică Ruisrock din 8 iulie.

Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a spus că numele oaspeţilor ei au fost declarate în prealabil personalului de securitate de la reşedinţa din Helsinki. Invitaţii îşi petrecuseră seara în saună şi pe plajă, a mai spus ea.

Scuzele au venit după ce Marin a apărut pe prima pagină a presei mondiale săptămâna trecută, când un videoclip în care bea şi dansează fără reţineri în timpul unei alte petreceri private a fost postat pe internet. Informaţii nefondate susţin că la petrecere ar fi fost consumate droguri.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sanna Marin și scandalul "partygate"

Marrin le-a spus reporterilor că nu a consumat niciodată droguri – ”nici măcar în anii adolescenţei” – şi că nu a văzut pe nimeni să fi consumat stupefiante în cadrul petrecerii dintr-un apartament din Helsinki, pe 6 august. În plus, premierul a făcut un test antidrog ”pentru a clarifica suspiciunile” . Rezultatul, anunţat luni, a fost negativ.

Presa finlandeză a scris că în videoclip se aude o voce care strigă ”linia de făină” (în engleză, ”flour band”) o presupusă referire la droguri, dar nu este clar dacă termenul a fost într-adevăr folosit sau ce anume înseamnă.

Marin, cel mai tânăr prim-ministru din lume când a fost aleasă în 2019, a declarat că abilităţile ei de a lua decizii nu au fost afectate. Ea a spus că a băut doar o cantitate mică de alcool şi că ”ar fi putut pleca să se ocupe de sarcinile guvernamentale”, dacă era necesar.

Marin, criticată de opozanți

Oponenţii au invocat că a avut un comportament nepotrivit, că alegerile sale în ceea ce priveşte prietenii ilustrează o lipsă de judecată şi că fotografiile şi videoclipurile ar putea-o expune la critici sau chiar la şantaj.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au apărat-o pe Marin. Femeile finlandeze au postat videoclipuri cu ele dansând şi bând pentru a-şi exprima sprijinul pentru premier, în timp ce Marin a spus că speră că ”în anul 2022, este acceptat ca până şi legiutorii să poată dansa, să cânte şi să meargă la petreceri” .

Ea a mai spus că este sigură că există alte materiale. ”Simt că sunt filmată tot timpul, peste tot şi nu mă simt confortabil. Chiar şi lucrurile normale sunt puse într-o lumină negativă”, a mai subliniat Marin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sanna Marin îşi cere scuze pentru fotografia cu două femei topless care se sărută, în locuința sa. "Nu ar fi trebuit făcută"