Antena Meniu Search
x

Facebook și Instagram nu vor mai cenzura fotografiile topless. Mişcarea "Free the nipple", susținută de Rihanna, Miley Cyrus şi Lena Dunham

Facebook sau Meta cum se numeşte mai nou reţeau se dezbracă de... vechile politici! Fotografiile topless nu vor mai fi cenzurate. Decizia a fost luată de un consiliu format din academicieni şi experţi în drepturile omului.  

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 19:59

Vezi și

Facebook şi Instagram vor fi nevoite să renunţe la prejudecăţi şi să permită postarea de fotografii topless pentru toate categoriile de gen. Acum, orice imagine în care o femeie apare fără tricou sau sutien este imediată dată jos, nu şi cea a unui bărbat la bustul gol. 

Mişcarea "Free the nipple", a luat naştere în urmă cu aproape un deceniu în Statele Unite

Mişcarea "Free the nipple", a luat naştere în urmă cu aproape un deceniu în Statele Unite, dar s-a răspândit rapid la nivel mondial. În 2013, mişcarea a cunoscut cel mai mare succes, atunci când vedete precum Rihanna, Miley Cyrus şi Lena Dunham au susţinut campania.   

În 2014 a apărut un film care milita pentru drepturi egale între femei şi bărbaţi în ce priveşte imaginile topless distribuite în mediul online, iar câţiva ani mai târziu un serial cu aceeaşi temă.

Compania Meta are 60 de zile la dispoziţie pentru a implementa decizia. Nu este clar însă cum va putea fi făcută diferenţa între o fotografie nud artistică şi una care promovează de exemplu un site pentru adulţi. Mark Zuckerberg, este optimist. Spune că este mai simplu să creezi algoritmi pentru a face diferenţa între o imagine sau alta, decât, de exemplu, pentru a detecta discursuri care instrigă la ură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Facebook și Instagram nu vor mai cenzura fotografiile topless. Mişcarea "Free the nipple", susținută de Rihanna, Miley Cyrus şi Lena Dunham