Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de la Cannes: O comedie suedeză, câştigătoarea premiului Palm D'Or. Coreanul Park Chan-wook, cel mai bun regizor

Prestigiosul premiu Palm D'Or a fost câştigat de o comedie, seara trecută. "Triunghiul tristeţii", un film suedez, prezintă un grup de bogătaşi care naufragiază pe o insulă pustie şi ajung să fie conduşi de o femeie de serviciu. Cristian Mungiu, unul dintre cineaştii preferaţi ai festivalului de la Cannes, nu a mai luat de această dată niciun premiu. Acesta a concurat cu filmul RMN, în competiţia principală. 

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 10:29

Vezi și

Palme D'Or-ul de anul acesta a fost câştigat de comedia Triunghiul Tristeţii. Filmul spune povestea unui grup de bogătaşi, de pe un vas de croazieră, care naufragiază pe o insulă pustie şi ajung să fie conduşi de o femeie de serviciu, singura care ştie să facă focul şi să pescuiască. Pelicula, care are şi scene groteşti, a făcut să iasă mulţi oameni din sală, la premieră. Dar a avut parte şi de cele mai îndelungi aplauze.

Ruben Ostlund, câştigător Palm D'Or: Am vrut să fac un film care să ţină publicul captivat şi să-l facă să râdă şi să participe, dar în acelaşi timp cu un conţinut care să te pună pe gânduri şi să te facă să discuţi despre el mai târziu.

Cel mai bun regizor a fost desemnat coreanul Park Chan-wook. Filmul său, "Decizia de a pleca", este povestea unui detectiv care se îndrăgosteşte de o femeie suspectată că şi-ar fi ucis soţul. Criticii au asemănat filmul cu cele ale lui Alfred Hitchcock. Unul dintre favoriţii tradiţionali de la Cannes, coreanul spune că cea mai mare bucurie a fost să participe din nou fizic la un festival, după doi ani de pandemie.

Park Chan-wook: Mi-am amintit ce privilegiu este să mergi la cinematograf, un lucru cu care mă obişnuisem. Este foarte frumos să împart această bucurie cu realizatori de film din toată lumea.

Filmul RMN al lui Cristian Mungiu a concurat în competiţia mare, însă nu a câştigat niciunul din cele şapte premii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Festivalul de la Cannes: O comedie suedeză, câştigătoarea premiului Palm D'Or. Coreanul Park Chan-wook, cel mai bun regizor